De zes mooiste dierentuinen van België

Bezoek één van de bijzondere dierenparken in België

Bekijk alle uitstapjes in België Redactioneel door
Foto 1. Geniet van een dagje uit in de dierentuin! Foto: Dierenpark Planckendael

17 februari 2016 bijgewerkt: 13 juli 2023 Toerisme Brussel, Brussel België kan er wel wat van, als het gaat om dierentuinen. Je vindt er parken die sfeervol zijn aangelegd en tuinen waar unieke dieren wonen. Echt een uitje waar je voor omrijdt. Wij zetten de mooiste Belgische dierentuinen op een rijtje (en dat was moeilijk kiezen)!

Antwerpen Zoo

ANTWERPEN - De beroemdste dierentuin van België is Antwerpen Zoo. Met 1,1 miljoen bezoekers per jaar is het de grootste dierentuin in België. Het dierenpark is in 1853 opgericht en ligt net naast het centraal station. Hier wonen zo'n vijfduizend dieren, maar de belangrijkste bezienswaardigheden zijn de nijlpaarden, de olifanten, de pinguïns, de mensapen en het Aquarium. Ook is er in 2015 een gigantisch rifaquarium geopend, met 4.000 vissen en vele koralen. Een must see!

Bezoek ook deze leuke dierentuinen in België:

Pairi Daiza

BRUSSEL - Pairi Daiza is een hele belevenis. De naam betekent 'afgesloten tuin', en het voelt ook echt alsof je door een prachtige geheime tuin dwaalt tijdens een bezoekje aan deze dierentuin. Het park is prachtig aangelegd, je wandelt hier langs indrukwekkende architectuur uit alle delen van de wereld en bijzondere bomen en bloemen. In diverse werelden wonen in totaal duizenden dieren. Pairi Daiza heeft al diverse prijzen gewonnen voor Mooiste en Beste Zoo.

Dierenpark van Bouillon

BOUILLON - In het bosprijke Parc Animalier de Bouillon - Dierenpark van Bouillon - wonen honderden dieren, waaronder witte leeuwen, de sneeuwuil en de Siberische tijger. Net als de tarin en de Europese beer, stuk voor stuk unieke dieren die je nergens anders in de regio aantreft. Bij het dierenpark hoort ook een uitgebreide speeltuin. Er zijn enkele mogelijkheden voor een leuk themabezoek, zoals meekijken als de dieren gevoederd worden.

Dierenpark Planckendael

MECHELEN - Hop van het ene werelddeel naar het andere in Dierenpark Planckendael. In dit ruime wandelpark verken je de vijf continenten en overal wonen weer andere exotische dieren, zoals neushoorns, bizons en antilopes. Maar je kunt ook zomaar oog in oog komen te staan met een verlegen das of een statige ooievaar. Kinderen kunnen hier varen op een vlot of in een kano: op ieder continent wacht een nieuwe uitdaging.

Sea Life Centre

BLANKENBERGE - Het grootste Noordzee-aquarium van België is te vinden in Blankenberge Sea Life Centre. Doe net als Jules Verne en neem een duik onder zee. In Sea Life Centre in Blankenberge zwemmen de mooiste vissen je tegemoet. Alle vissen, van garnaal tot haai en van meterslange pinguïns tot zeehonden en zeeleeuwen, zijn hier van heel dichtbij te bewonderen. Ook is er een zeehondenopvangcentrum. Hier ontdek je hoe zeehonden worden opgevangen en misschien mag je ze wel een visje voeren!

Boudewijn Seapark

BRUGGE - Het populaire Boudewijn Seapark is een kruising tussen een dierentuin en een pretpark. Bekijk een magische show in het dolfinarium, waar zeeleeuwen, dolfijnen en babydolfijnen door de lucht vliegen. Na de show kun je op de foto met een dolfijn. Als de kinderen het zat zijn, kunnen ze lekker spelen in het overdekte speelparadijs Bobo's Indoor. Race in de botsautootjes en trotseer de klimvulkaan!

Het Belgische zusje van DagjeWeg.NL heet Uitstappen.BE. Snuffel tussen alle leuke uitjes en activiteiten in België!
Foto 2. Chillen in de zon. Foto: Antwerpen Zoo
Foto 3. Sfeervol dagje uit. Foto: Pairi Daiza
Foto 4. Pret met dieren. Foto: Dierenpark Planckendael
Foto 5. Dagje uit onder water. Foto: Sea Life Centre
Foto 6. Geniet van een letterlijk spetterende show. Foto: Boudewijn Seapark

Laatst gewijzigd: 2023-07-13 19:41:43 · Gepubliceerd: 17 februari 2016 - 20305