The Museum of Everything: kunst door 'gewone mensen'

Je hoeft niet beroemd te zijn om te kunnen schilderen

Bezoek The Museum of Everything Nieuws door
Foto 1. Vampier met bloed aan de tanden, 2007, Paulus De Groot. Courtesy of The Museum of Everything.

archief oud artikel 3 maart 2016 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Je hebt geen academische kunstopleiding nodig om goed te kunnen schilderen. Dat is meteen duidelijk als je binnenstapt in The Museum of Everything! Deze tentoonstelling is te zien van zaterdag 5 maart tot zondag 22 mei in Kunsthal Rotterdam.

Schilderen tegen ziekte

Kunst, gemaakt door 'gewone mensen', dat is waar The Museum of Everything voor staat. Je ziet hier de bijzondere sprookjespanorama's van Henry Darger, een conciërge uit Chicago, en het droomuniversum van de Indiase wegenbouwer Nek Chand Saini. Ook de visioenen van Guo Fengyi hangen in het museum. Deze Chinese fabrieksarbeidster heeft bijzondere kunstwerken gemaakt terwijl ze streed tegen een ernstige ziekte. Stuk voor stuk gewone mensen die ontzettend goed kunnen schilderen. En dus een plekje verdienen in The Museum of Everything!

Ontdek het werk van onbekende kunstenaars

Alle regels aan de laars gelapt

Door een bezoek aan The Museum of Everything krijg je een totaal ander beeld van kunst. Je stapt hier binnen in de persoonlijke wereld van kunstenaars. Dus niet alleen de schilderijen staan centraal, maar ook de maker zelf. Zo zijn er korte films en essays te zien over hun werk en leven. Bekijk de bijzondere installaties en schilderijen en zie hoe de kunstenaars alle regels van kunst aan hun laars lapten. Het is echt een verrassing wat je hier allemaal tegen gaat komen!

Activiteiten

Om je nog meer te laten zien van The Museum of Everything, vindt er tijdens de tentoonstelling een begeleidend programma plaats in de Kunsthal Rotterdam. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten in onder meer het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en de Hermitage.

Weekend of Everything

Op 16 en 17 april organiseert de Kunsthal Rotterdam The Weekend of Everything met workshops, lezingen, rondleidingen, films, muziek en een open podium met Do It Yourself kunst voor iedereen. Dan kun je dus lekker zelf aan de slag!
Foto 2. Self-Portrait in the Ark, 2007, Willem van Genk. Courtesy of The Museum of Everything.
Foto 3. Untitled, c 1950, Janet Sobel. Courtesy of The Museum of Everything.

Laatst gewijzigd: 2016-03-03 17:19:07 · Gepubliceerd: 3 maart 2016 - 737