1

Dagje uit dit weekend

Vijf leuke uitjes voor dit weekend

Dagjes uit op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Dansen in clubhuis De Mussen aan de Rijswijksestraat, 1962. Fotoburo Theo Meijer, Den Haag. Haagse Beeldbank.

archief oud artikel 3 maart 2016 Toerisme Landelijk Het einde van de voorjaarsvakantie is nu toch echt nabij. Gelukkig hebben we altijd het weekend nog om er lekker op uit te gaan! En dit weekend is er weer een hoop te zien en te beleven. Van het weer moeten we het niet altijd hebben - maart roert nou eenmaal z'n staart - maar dat mag de pret niet drukken. Kom schuilen bij deze leuke uitjes!

Heilige dierenvriend

UTRECHT - Franciscus van Assisi werd in 1228 heilig verklaard door de toenmalige paus. Volgens legenden kon hij met dieren praten. Franciscus is dan ook onder andere de heilige van dierendag. In het Museum Catharijneconvent ontdek je vanaf zaterdag 5 maart meer over de heilige dierenvriend in de tentoonstelling Franciscus. Er zijn zoveel verschillende schilderijen en figuren van Franciscus, dat eigenlijk niemand echt weet hoe hij er nou uitzag. Kunstwerken van onder anderen Taddeo di Bartolo en Rembrandt geven een overzicht van de invloed van Fransiscus door de eeuwen heen.

Net als vroeger

HOORN - Geen laptops, smartphones of games en de meest hysterische behangsels op de muur. Wat deden mensen vroeger in hun vrije tijd en hoe zag hun omgeving er toen uit? Duik in het verleden bij het Museum van de Twintigste Eeuw. Snuffel rond in oude klaslokalen, een retro herenkapper en huiskamers van opa en oma. Alsof de tijd heeft stilgestaan!

Bijzondere kunstwerken

ROTTERDAM - Wil je een kunstwereld zien die anders is dan de traditionele kunst die je zo vaak tegenkomt in andere musea? Bezoek dan vanaf zaterdag 5 maart tot en met zondag 22 mei The Museum of Everything, een speciale tentoonstelling in Kunsthal Rotterdam. Een tentoonstelling vol bijzondere kunst gemaakt door gewone mensen. De kunstenaars zijn onafhankelijk en zijn niet als kunstenaar opgeleid. Laat je verrassen door panorama's en tekeningen van sprookjesachtige dromen en visioenen, allemaal met een eigen verhaal en allemaal uit een ander plekje op deze aardbol.

Nozems en petticoats

DEN HAAG - Vroeger was Den Haag de Nederlandse hoofdstad van de popcultuur. Meisjes in petticoats, jongens met vetkuiven en heel veel rock-'n-roll. Ga een avondje uit met de tentoonstelling Uitgaan in de fifties en sixties in het Haags Historisch Museum. Jukeboxen, echte leren jasjes, hoog opgetrokken broeken en steengoede muziek. Wat was cool om te doen? Welke plekken waren hip en op welke muziek gingen jongeren los? Ga mee op stap en ontdek alle geheimen van de fifties en sixties vanaf zaterdag 5 maart tot en met zondag 19 juni.

Blingbling op gratis beurs

DUIVENDRECHT - Ideale bezigheidstherapie om dit regenachtige weekend door te komen: de gratis Sieradenbeurs, vlakbij de Bijlmer Arena. Bekijk honderden stands met kralen, diamanten, parels en andere materialen. Volg een workshop en ga met een zelfgemaakt en uniek sieraad naar huis! Een nieuw sieraad kopen kan ook. De beurs barst van de grote merken die hun overvloedige voorraad kwijt willen. Zo tik je bijvoorbeeld voor een mooi prijsje iets van Swarovski op de kop. De beurs is op zaterdag 5 en zondag 6 maart en entree is gratis. Gezellig om als moeder en dochter of met vriendinnen heen te gaan!

Foto 2. Franciscus preekt voor de vogels, miniatuur, ca. 1230-1240, Badische Landesbibliothek, Karlsruhe.
Foto 3. Oranje en bruin waren vroeger hippe kleuren voor in huis. Foto: Museum van de Twintigste Eeuw.

Laatst gewijzigd: 2024-03-13 16:46:47 · Gepubliceerd: 3 maart 2016 - 1425

Activiteiten Museum van de 20e Eeuw

Nu te bezoeken

Expositie 90 jaar LEGO


Het museum in Hoorn heeft inmiddels al 130.000 bezoekers met de expositie “90 jaar LEGO” ontvangen. In drie zalen zijn veel diorama’s, bouwwerken en historisch LEGO te ontdekken.

Activiteiten Haags Historisch Museum

Nu te bezoeken

Haagse Harry, dûh tètaunstelling!!


‘Kèk mè nâh!!’ De weinig genuanceerde en luidruchtige inwoner van Den Haag heeft zijn eigen tentoonstelling in het Haags Historisch Museum.

Grote Poppenhuis Den Haag weer te zien in speciale expo


Het Grote Poppenhuis van Lita de Ranitz is weer terug in het Haags Historisch Museum. Kom langs en kijk binnen bij de Haagse high society van 100 jaar geleden!