Met de kinderen naar het theater!

Wolfjes, astronauten en prinsessen op de planken

Bekijk alle theaters op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Dolfje verandert op het podium in een weerwolfje! Foto: Kim van den Langenberg.

archief oud artikel 7 april 2016 Cultuur Landelijk Levenslessen verkapt in aanstekelijke liedjes en altijd een vrolijk einde. Deze shows en musicals zijn leuk en leerzaam, voor ouders en voor kinderen! Ga mee op reis door de ruimte, word vriendjes met het beroemdste wolfje van Nederland en leef mee met de avonturen van prinsen en prinsessen. Geniet met het hele gezin van deze voorstellingen!

Beroemdste wolfje van Nederland

DOLFJE WEERWOLFJE - Dolfje is ook maar een gewone jongen. Tenminste, dat was hij. Op de nacht voor zijn zevende verjaardag transformeert Dolfje ineens in een weerwolf! Als het volle maan wordt, krijgt Dolfje ineens grote oren, een staart en harige klauwen. Zijn hele leven staat op z'n kop. Het verhaal van Dolfje Weerwolfje bestaat dit jaar al twintig jaar en is bekend van de boeken van Paul van Loon en de gelijknamige film. Op zondag 17 april is de première van de spannende kindermusical in De Goudse Schouwburg.

Prinses met magische haren

RAPUNZEL DE MUSICAL - Als baby wordt prinses Rapunzel ontvoerd door de slechte Moeder Gothel. Gothel is een heks en sluit Rapunzel op in een hele hoge toren zonder deur. Rapunzel groeit in eenzaamheid op in de toren en knipt nooit haar haren. Ze draagt haar goudkleurige lokken in een lange vlecht, die ze uit het raam laat hangen zodat de heks naar boven kan klimmen. Op een dag staat de heks niet onderaan de toren, maar een knappe prins! Het sprookje Rapunzel De musical reist door het hele land, met Sita in de hoofdrol. Na elke voorstelling is er een meet and greet met de acteurs en een Prinsen en Prinsessenbal.

Reis naar de ruimte in 3D

ANDRÉ HET ASTRONAUTJE - De beroemde astronaut André Kuipers schreef het verhaal van André het Astronautje tijdens zijn tweede ruimtereis. Hij schreef het boek voor zijn kinderen - het is het enige boek wat ooit in de ruimte werd geschreven - en nu is het verhaal te zien in het theater! Het verhaal gaat over een jongetje dat fantaseert over de maan, samen met zijn vriendje Muis. De voorstelling neemt je in 3D mee door de ruimte en leert je alles over zwaartekracht en ruimtepakken. Spannend en ook leerzaam voor ouders!

Naar de prinsessenschool

PRINSESSIA DE DROOMTROON - De prinsessen Roos, Linde, Iris, Madeliefje en Violet gaan naar school in Prinsessia. Daar leren ze alles wat een prinses moet weten. Netjes eten, je mooi aankleden en allerlei andere koninklijke bijzonderheden. In de voorstelling Prinsessia De Droomtroon ontdekken de prinsessen een droomtroon. Als je er op gaat zitten, droom je de allermooiste droom die er bestaat. Maar wat ze ook proberen, hun droom verandert steeds in een nachtmerrie. De prinsessen gaan op onderzoek uit! Na elke voorstelling mogen kinderen met hun lievelingsprinses op de foto.

Onhandige klussers

BUURMAN EN BUURMAN - Buurman en Buurman hebben een nieuwe televisie en dromen ervan om zelf op televisie te komen. Maar ja, dan moeten ze eerst beroemd worden. In de voorstelling Buurman en Buurman gaan de mannen aan de slag, met alle gevolgen van dien. Want je kunt natuurlijk niet beroemd worden zonder iets in huis te hebben. De mannen besluiten dat ze met muziek een goede kans op roem maken. Ze proberen van alles in elkaar te klussen en treden samen op!

Thomas in het theater

THOMAS DE STOOMLOCOMOTIEF - De beroemde Thomas De Stoomlocomotief komt weer terug naar het theater! Het circus komt het station van Sodor, maar dan is er plots een groot probleem... De circuswagon komt te laat! Kan het circus nu wel doorgaan, of moet alles worden afgeblazen? In de voorstelling Thomas De Stoomlocomotief moeten Thomas en zijn vrienden een manier zien te verzinnen om het circus te redden. Na afloop is er een verkleedwedstrijd en ontmoet je Thomas en alle andere karakters uit de voorstelling!

Met je tiener naar een voorstelling? De 3D musical SKY is een leuke musical voor tieners!
Foto 2. De prinsessen van Prinsessia verruilen de prinsessenschool voor de Nederlandse theaters. Foto: Studio 100.
Foto 3. De raket staat al klaar! Ga je mee op ruimtereis? Foto: André het astronautje.
Foto 4. Rapunzel en haar prins reizen samen langs theaters in Nederland. Foto: Levin den Boer.
Foto 5. Thomas De Stoomlocomotief speelt de hoofdrol in een gezellige familievoorstelling. Foto: Thomas De Stoomlocomotief.

Laatst gewijzigd: 2016-06-03 14:59:07 · Gepubliceerd: 7 april 2016 - 2327