Tien musea voor een tientje

Museumnacht Maastricht |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Tien musea voor een tientje

14 april 2016 Cultuur Maastricht, Limburg Een avondje uit? Aan een tientje heb je genoeg op vrijdagavond in Maastricht. Op 15 april zetten tien musea de deuren open voor de eerste Museumnacht van de Limburgse hoofdstad.

Foto 1. Museumnacht Maastricht. Foto rechts: Philips Driessen

Kunst met een feestelijk tintje

In navolging van de grote steden, Amsterdam en Rotterdam, heeft nu ook Maastricht een Museumnacht. Vrijdag 15 april, van 20:00 uur tot 00:00 uur, is de eerste editie van het evenement, maar de organisatie hoopt nu al op een traditie. Tien musea doen mee aan deze culturele avond. Museum aan het Vrijthof belooft een exotische avond met cocktails en een dansje, als tegenhanger van de tentoonstelling Les Deux Garçons: Pure vol absurdistische kunst.

Slow coffee en culinaire zinneprikkeling

Al die indrukken in de verschillende musea maken een mens dorstig. Wil je al het geziene in alle rust overdenken? Zoek dan de inspirerende omgeving van de Dominicaner Kerk. In deze schitterende oude kerk zit de Boekhandel Dominicanen, door The Guardian uitgeroepen tot 'The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven'. In de Museumnacht zorgt barista Marcel voor het allerbeste kopje koffie, van de beroemde koffiebonen van Blanche Dael. Na het optreden van Marcel staat er muziek en dans op het programma. Hongerig? Maher al Sabbagh, de Syrische chef van Marres Kitchen geeft tijdens de Museumnacht ieder half uur een kookdemonstratie.

Nachtvlinders spotten

Misschien heb je de hele dag al op kantoor gezeten en ben je liever even buiten. Ga dan naar het Natuurhistorisch Museum en spot nachtvlinders in de museumtuin. Nachtvlinderspecialist Marcel Prick en bioloog Paul Beuk zijn de hele avond in de tuin om vlinders te lokken en andere nachtdieren onder de aandacht te brengen.

Andere plannen voor vrijdag? Profiteer op een later moment van korting op museumtickets.
Foto 2. Spot nachtdiertjes bij het Natuurhistorisch Museum in Maastricht. Dit is de glimworm!
Foto 3. Betoverend! Boekhandel Dominicanen. Foto: Museumnacht Maastricht
Foto 4. Les Deux Garcons - Le goût du blanc in Museum aan het Vrijthof.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-04-14 13:54:16 · Gepubliceerd: 2016-04-14 10:26:49 - 274