Ahoy piraatjes!

Maritiem avontuur in Het Scheepvaartmuseum |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Piratenweken in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

20 april 2016 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Een levensecht avontuur op zee en een blik in het leven van een zeeman in de Gouden Eeuw. En wie gaat er aan boord van het piratenschip? Ga in de meivakantie op avontuur in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Schip ahoy!

Foto 1. Aan boord van een piratenschip.

Piratenweken in de meivakantie

Meivakantie in Het Scheepvaartmuseum van 25 april tot en met 8 mei.

Er is deze meivakantie zóveel te doen in Het Scheepvaartmuseum! Het VOC-schip 'Amsterdam' ligt al 25 jaar aan de museumsteiger en dat feestje mogen alle kinderen van Nederland meevieren! Kom je het schip deze meivakantie bekijken? Je kunt je laten schminken en er is Piratenpoppenkast. Of ga aan de slag met het doe-het-zelf Doe-boekje van Rinus de Rat. Neem een kijkje in de schippershut, de keuken en de ruimtes voor de bemanning. Ontdek hoe zeelieden leefden en werkten in de Gouden Eeuw. Waar moest je slapen? Wat kreeg je te eten? En wat gebeurde er als je ziek werd of je niet aan de regels hield? Maak met het hele gezin een leuke en leerzame ontdekkingsreis! Bovendien krijg je een leuke attentie als je aanmonstert bij Het Scheepvaartmuseum.

Kleuterprogramma: aan boord als piraat

Al 25 jaar zien kinderen in het VOC-schip Amsterdam een écht piratenschip. Dat is het natuurlijk niet, maar deze meivakantie wel! Voor heel even is het grote zeilschip omgetoverd tot een heus piratenschip. En iedereen aan boord is een piraat! Ga mee met Rinus de Rat aan boord en beleef samen een vreemd avontuur. Een speciaal programma voor kleuters.

Over matrozen, kapers en piraten

Een lange reis maken naar landen die je niet kent, aan boord van een zeilschip. Met 300 man dicht op elkaar. Het eten is niet best en de golven zijn hoog. Dat klinkt als een spannend avontuur. Maar voor sommige bezoekers is dat nog niet spannend genoeg. Zij dromen stiekem van een leven aan boord van een piratenschip. En in plaats van het VOC-schip, zien ze aan de steiger al een piratenschip liggen. Hoe is het leven aan boord dan? Wie is de baas? Ga mee op onderzoek aan boord met de familierondleiding en hoor de echte verhalen over matrozen, kapers en piraten.

Meevaren op een echt stoomschip

En er is nog meer te beleven dan alleen het VOC-schip! Wat dacht je van meevaren met het 100 jaar oude stoomschip Christiaan Brunings? Dit is een stoere, originele op kolen gestookte ijsbreker uit 1900. In ongeveer 60 minuten kom je onder meer langs het beeld van de Zeeman op de uitkijk, de Ertshaven en Passenger Terminal Amsterdam. Aan boordmag je ook in de salon rondkijken en vragen stellen aan de bemanning over het schip.

Het Scheepvaartmuseum

Nederland, Waterland: op een prachtige plek in Amsterdam vind je Het Scheepvaartmuseum. Daar is van alles te ontdekken over vijf eeuwen maritieme geschiedenis. Je kunt er aan boord stappen van De Zeereis, waarbij je zelf een levensecht avontuur op zee beleeft. Bij de kindertentoonstelling over de Gouden Eeuw maak je een reis door de tijd. En je kunt luisteren naar 'het verhaal van de walvis'. Ontdek het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Uitdagend en interessant voor jong en oud!
Foto 2. VOC-schip 'Amsterdam'.
Foto 3. Kids Tour Doe-Boekje.
Foto 4. Verken het museum met het hele gezin.
Laat je schminken als piraat!
Het verhaal van de walvis.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-05-02 16:17:11 · Gepubliceerd: 2016-04-18 10:05:32 - 1620