Shop till you drop in Fryslân

Lekker shoppen en een Fries terrasje meepikken

Tips en adresjes voor een dagje winkelen Redactioneel door
Foto 1. Rinsma Fashion zit vol mode, luxe en afleiding voor man en kind terwijl de vrouwen shoppen. Foto: Rinsma Fashion.

30 mei 2016 bijgewerkt: 30 augustus 2023 Toerisme Omdat die ene broek alweer vijf jaar in de kast ligt. Omdat er gigantische sale is bij die ene leuke winkel. Of gewoon, omdat je al een maand niets nieuws hebt gekocht. Voor een dagje winkelen is altijd wel een reden te verzinnen! En als je dat in een van deze Friese plaatsen doet, maak je er ook nog een leuk dagje weg in Friesland van.

Shoppen en een borrel in Snits

SNEEK - Iedereen kent de Sneekweek, maar wat heeft het mooie Sneek de rest van het jaar te bieden? Shopplezier! Een van de leukste winkelstraatjes in Sneek is Oosterdijk. Daar vind je onder andere de WE, Score, Van Haren en HEMA. En als je er dan toch bent, mag je de Beerenburg van Weduwe Joustra niet missen. Een heel schattig pandje met een nostalgisch winkeltje aan het Kleinzand, een straat vlakbij winkelstraat Oosterdijk. Leer je nog iets over de geschiedenis van Beerenburg ook! Liever een kopje koffie in plaats van een borrel? Doppio Espresso Sneek zit in een ouderwets pand in de straat Kleinzand. Vroeger een drukkerij, nu een hippe koffiezaak. De oude stijl van het pand maakt het een sfeervolle plek voor een rustmomentje. Ga een dagje shoppen in Snits en verken dit Friese pareltje!

Lekker chic in De Gordyk

GORREDIJK - Eigenlijk hoef je maar één winkel in het centrum van Gorredijk te bezoeken om te slagen. Rinsma Modeplein is een begrip in Friesland. Van galakleding tot spijkerbroeken en van bruidsjurken tot betaalbare schoenen: hier vind je alles. Het ziet er nogal chic uit en dat is het stiekem ook wel een beetje. Je kunt er zelfs een personal shopper inhuren. Hoogstwaarschijnlijk zie je bij binnenkomst al een groep verloren mannen aan een tafel koffiedrinken en boekjes lezen, wachtend op hun winkelende vrouwen. Er liggen zelfs tablets voor ze klaar. Op de eerste etage is voor kinderen een speelparadijs ingericht, waar ze kunnen kleuren en zelfs de bioscoop in kunnen duiken. Vrouwen genieten ondertussen van drie etages vol winkels, met mode van merken als Tommy Hilfiger, Vero Moda, Levi's en Pieces. Rinsma Modeplein heeft een eigen café, voor als je even een pauze nodig hebt. Een leuke winkel om rond te snuffelen, van alles aan te passen en om mensen te kijken.

Koffie en vintage in Drachten

DRACHTEN - Je hoeft niet per se een grote stad te bezoeken om goed te kunnen winkelen. Drachten is een meer dan prima plaats voor een shopsessie. De winkels liggen lekker dicht bij elkaar en er zijn genoeg lunch- en koffietentjes om even op adem te komen. Aan het vernieuwde Raadhuisplein vind je gigantische filialen van MANGO, Costes en Graancirkel: een bakkerij, café en restaurant in één. Verderop in het centrum aan de Noorderbuurt en Zuiderbuurt heb je de H&M, Only en Hunkemöller. In allerlei zijstraatjes rond het Carillon - een gigantisch en niet te missen klokkenspel slash kunstwerk in het midden van het centrum - vind je winkels als HEMA en allerlei eettentjes. Een leuke koffietent is Vintage Coffee, waar letterlijk alles te koop is: de koffie, de stoelen, de lampen. Schuif in de concept store aan voor een kopje koffie met iets lekkers en neem daarna je mooie stoel gewoon mee naar huis!

Ook leuk om te lezen

Foto 2. Bij Rinsma in Gorredijk kun je gemakkelijk tijdens het shoppen een koffiepauze inlassen. Foto: Rinsma Modeplein
Foto 3. De sfeervolle zolder van Weduwe Joustra Beerenburg in Sneek. Foto: Grytsje Anna Pietersma.

Laatst gewijzigd: 2023-08-30 16:30:32 · Gepubliceerd: 30 mei 2016 - 12711