Hapje eten uit de kasteelkeuken

Dag van het Kasteel: activiteiten in elke provincie.

Dagje naar een kasteel Nieuws door
Foto 1. Dag van het Kasteel is een feest op Kasteel Dussen.

archief oud artikel 14 mei 2016 Toerisme Landelijk Elke provincie in Nederland heeft er minstens eentje: een kasteel! Ze zijn niet altijd open voor publiek, maar voor wie nieuwsgierig is naar het interieur van deze indrukwekkende bouwwerken is er de Dag van het Kasteel. Op Tweede Pinksterdag 16 mei gaan meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen open. Neem een kijkje in de keuken...

Proeven uit de kasteelkeuken

Ieder jaar organiseert het Kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats (NKS) de Dag van het Kasteel. Dé kans voor publiek om eens dat kasteel of buitenplaats in de buurt van de binnenkant te bekijken. Veel kastelen zijn de rest van het jaar gesloten, maar tijdens het evenement zetten ze de bloemetjes buiten. Dit jaar krijg je niet alleen te kans om te kijken in het verleden, maar er ook van te proeven. Van heerlijke producten uit de streek of uit de moestuin vol verrassende groenten en kruiden. En hoe aten de bewoners vroeger? Hoe zaten ze aan tafel? Elk kasteel of buitenplaats heeft een eigen verhaal.

Van Friesland tot Brabant

In elke provincie is er wel een kasteel te vinden wat je kunt bezoeken. Zo doet Kasteel Duurstede voor het eerst mee aan de Dag van het Kasteel. Met een biertje van Stadsbrouwerij De Dikke genieten bezoekers van de mooie binnenplaats, waar een troubadour zorgt voor een feestelijke sfeer. Kinderen kunnen op het kasteel middeleeuwse spelletjes spelen. In het Friese Veenklooster nemen de kok en de butler van Fogelsangh State je mee in de keuken van de Friesche adel. En je komt erachter welke functie en plaats een buitenplaats in het landschap heeft. Op Kasteel Dussen is het helemaal groot feest! Met een sprookjesthema, een heus sprookjesboek en veel muziek en entertainment wordt de Dag van het Kasteel hier uitbundig gevierd.

Ook naar een kasteel of buitenplaats op Tweede Pinksterdag? Bekijk alle deelnemende kastelen.

Vind meer uitjes voor Pinksteren op DagjeWeg.NL!
Foto 2. Bezoek het mooie Kasteel Duurstede.
Foto 3. Of kom langs op Fogelsangh State in het Friese Veenklooster.
Foto 4. Op Kasteel Hoensbroek is er van alles te zien tijdens de Dag van het Kasteel.
Foto 5. Ook Kasteel Ammersoyen doet mee aan de Dag van het Kasteel.

Laatst gewijzigd: 2016-05-14 21:48:34 · Gepubliceerd: 14 mei 2016 - 5950