1

Proost! Tips voor bierliefhebbers

Nederlandse Brouwerijdagen: een ode aan bier

Vier de Nederlandse Brouwerijdagen 2017 Nieuws door
Foto 1. Bezoek een brouwerij tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen! Foto: Flickr, Maria Eklind / CC BY-SA 2.0.

archief oud artikel 14 mei 2017 Toerisme Landelijk Misschien is het je ontgaan of heb je er juist ontzettend naartoe geleefd: op 19, 20 en 21 mei staat Nederland in het teken van bier. Niet omdat het weekend is, maar vanwege de Nederlandse Brouwerijdagen 2017. Ter ere van dit grandioze festijn zetten wij wat tips voor bierliefhebbers op een rijtje. Hint: het zijn biergerelateerde uitjes.

Zo, nu eerst naar de brouwerij

LIESHOUT - Bij de Bavaria Brouwerij zijn ze de beroerdste niet. Speciaal voor de Nederlandse Brouwerijdagen beleef je op 20 en 21 mei de Bavaria Biertour met dikke korting. Voor maar € 5,- per persoon (in plaats van € 15,- per persoon) krijg je een rondleiding door de brouwerij. Je leert alles over het merk Bavaria, de geschiedenis, het brouwproces en ontwikkelingen door de jaren heen. En natuurlijk mag je lekker veel proeven.

Een flinke teug nostalgie

AMSTERDAM - Wie bier zegt, zegt Heineken. Zo'n beetje de hele wereld weet het bekende bierflesje te omschrijven, ook al is het door de jaren heen flink veranderd. Wat weten we eigenlijk van het verhaal achter dit enorme bierimperium? De Heineken Experience neemt je mee op reis, terug naar het begin in 1863. Bekijk het biermerk door de jaren heen, loop langs gigantische koperen ketels vol pils en bekijk meer dan honderd jaar aan reclamebeeldmateriaal. Behalve dat je van alles over het merk leert, mag je natuurlijk ook vooral proeven. Je kunt zelfs je eigen biertje brouwen en mee naar huis nemen in een zelfontworpen bierflesje.

Op bezoek bij Hertog Jan

ARCEN -Duik in de bierkelder van de Hertog Jan Brouwerij en doorloop met een gids het complete brouwproces. Al sinds 1915 werken de brouwers hier iedere dag aan het perfecte bier. Ruik en ervaar het complete brouwproces onder leiding van een gids. Van de moutzolder naar de authentieke koperen brouwketels en tot in de kelder. Natuurlijk is proeven ook een groot onderdeel van de tour. De rondleiding eindigt - hoe kan het ook anders - steevast in Café De Hertog Jan Proeverij.

Dit vind je misschien ook interessant:
Foto 2. Een weekend vol bier. Kies je favoriet: er is keuze genoeg. Foto: Hertog Jan Brouwerij.

Laatst gewijzigd: 2017-05-15 16:39:14 · Gepubliceerd: 14 mei 2017 - 1000