1

Dagje uit dit weekend!

De leukste uitjes voor 4 en 5 juni

Bekijk alle uitjes op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Door honderden re-enactors lijkt het net of je echt terug in de tijd bent. Foto: Vesting Bourtange.

archief oud artikel 2 juni 2016 Toerisme Landelijk Heb jij al plannen voor dit weekend? Er is ontzettend veel te doen! Ga naar een opera in de buitenlucht, bekijk kunst op elke straathoek in Arnhem, reis terug in de tijd met honderden re-enactors of ga voor de verandering eens naar een gezond festival. Hier wat weekendtips op een rij. Veel plezier!

Mozart in de buitenlucht

EDE - Het Openluchttheater Ede heropent na een grondige onderhoudsbeurt dit weekend met de opera Die Zauberflöte. De opera gaat zaterdagavond 4 juni in première en speelt zondagmiddag 5 juni nog een keer. Die Zauberflöte is een opera van Mozart en werd in 1791 in Wenen voor het eerst uitgevoerd. Het stuk is een van de beroemdste en populairste opera's van Mozart. Het verhaal speelt zich af in Egypte en is een sprookjesachtige reis vol romantiek, humor en een wijze les aan het eind.

Gratis naar de babybeurs

KERKRADE - GaiaZOO organiseert zondag 5 juni voor het eerst een Kraambeurs in Hof van Gaia. De dierentuin werd geïnspireerd door een heuse geboortegolf in GaiaZOO. Dit voorjaar bevielen de penseelzwijnen, stokstaarten, lynxen, agouti's, koesimansen én geitjes van jongen in hun verblijf. Alle pasgeboren dieren zijn al voor de bezoekers te zien, behalve de koesimansen. De beurs is op zondag van 11:00 uur tot 15:00 uur gratis te bezoeken via Brughofweg 25. Op de beurs staan allerlei kraampjes met producten voor baby's en jonge kinderen. Er zijn stands met bellypaint, kinderboeken en zelfs zwangerschapsyoga.

Bulderende kanonnen

BOURTANGE - Reis terug in de tijd - naar 1814 om precies te zijn - en beleef de Slag om Bourtange! Op zaterdag 4 en zondag 5 juni wordt De Slag om Bourtange gehouden, in en rond de Vesting Bourtange. Een groots schijngevecht met ruim vierhonderd re-enactors die proberen de troepen van Napoleon te verslaan. Het hoogtepunt van het tweedaagse evenement is natuurlijk het grote gevecht, maar er staat aan de lopende band iets spannends op het programma - zoals 'schermutselingen' en 'kleine ruzies'. Kleding, wapens, tenten en dergelijke zijn exacte kopieën van de tijd rond 1814. Maak van dichtbij het leven in de kampementen mee. Volwassenen betalen € 8,50 toegang, kinderen vanaf zes jaar € 4,50. Jongere kinderen hebben gratis entree.

Sap in plaats van bier

ZEEWOLDE - Een gezond festival? Ja, het bestaat. Tijdens Healthy Fest geen lange dansavonden en liters bier, maar work-outs en groentesapjes. Vanaf vrijdag 3 tot en met maandag 6 juni staat er sporten met professionele trainers, workshops met health coaches en gezond eten op het programma. De bedoeling is dat je met een flinke oppepper weer naar huis gaat. Zonder kater en slaaptekort, met een goed gevoel over jezelf en waarschijnlijk een beetje spierpijn.

Overal kunstwerken

ARNHEM - De elfde editie van Sonsbeek, SONSBEEK '16, is per zaterdag 4 juni weer terug. Bekijk kunsttentoonstellingen door de hele stad. In musea, parken, op straat: Arnhem is één grote kunsthal. Het thema is dit jaar 'transACTION'. Er zijn muurschilderingen en gigantische installaties te zien die kunst tot leven brengen met workshops, lezingen en optredens. Voor kinderen zijn er elke zaterdag- en zondagmiddag workshops in Park Sonsbeek. Ze kunnen eigen kunstwerken van bamboe bouwen, vlaggen maken en creatief aan de slag gaan met stempels.

Ook leuk om dit weekend te doen:
Foto 2. Tijdens de gratis Kraambeurs draait het om de kleintjes. Foto's: GaiaZOO.
Foto 3. Beleef De Slag om Bourtange van dichtbij! Foto: Vesting Bourtange.

Laatst gewijzigd: 2016-06-01 16:25:43 · Gepubliceerd: 2 juni 2016 - 2714