Paleis Kneuterdijk: van verjaardagscadeau naar rijksmonument

Volg een rondleiding door Paleis Kneuterdijk |  
Nieuws door
Foto 1. Bekijk Paleis Kneuterdijk! Foto: Raad van State.

In gedachten zie je de vrouwen al door de balzaal zwieren!

3 juni 2016 Geschiedenis Den Haag, Noord-Holland Het begon als een verjaardagscadeautje van Koning Willem I aan zijn zoon, die daarna Koning Willem II werd. Nu is Paleis Kneuterdijk een rijksmonument. Wil je deze eens van binnen bekijken? Vanaf 3 juni is er iedere eerste vrijdag van de maand een rondleiding door Paleis Kneuterdijk!

Kijk voor het eerst binnen bij Paleis Kneuterdijk

De rondleiding door Paleis Kneuterdijk start in het Haags Historisch Museum. Daar brengen stadsgezichten, voorwerpen en verhalen de geschiedenis van de Oranjes en het oude Den Haag tot leven. Daarna loop je samen door de stad en kom je aan bij het paleis. Weleens in een koninklijke balzaal gekeken? In gedachten zie je de vrouwen in lange jurken al voorbij zwieren! Ook de Gotische zaal van het paleis ligt op de route. Door de Paleistuin loop je vervolgens verder naar Paleis Noordeinde waar de rondleiding wordt beëindigd. Heb je nog niet genoeg geschiedenis gezien? Een bezoek aan het Haags Historisch Museum is bij de prijs inbegrepen.

Koninklijke bruiloft in de Gotische zaal

In de Gotische zaal van Paleis Kneuterdijk vierde Sophie, de jongste dochter van koning Willem II en Anna Paulowna, haar huwelijksfeest. Bekijk de bijzondere schilderijen aan de wand en het Bätz-orgel, dat koning Willem II speciaal voor dit feest liet plaatsen. Deze is na jaren van omzwerven sinds 1990 weer in Kneuterdijk te zien.

Wees er snel bij

De rondleidingen door Paleis Kneuterdijk zijn ontzettend populair. De rondleidingen van juni tot en met september zijn al uitverkocht. Vanaf oktober tot en met december is er nog plek.
Foto 2. Interieur van de Gotische Zaal in 1846, getekend door Augustus Wijnantz. Bron: Wikipedia.
Foto 3. De Balzaal van Paleis Kneuterdijk. Foto: Raad van State.

Laatst gewijzigd: 2016-06-03 15:02:15 · Gepubliceerd: 2016-06-02 15:14:22 - 1221