1

Kiekjes van de wereld in het Nederlands Fotomuseum

Zeven continenten in beeld: van de Amazone tot Antartica

Dialogues with nature in Nederlands Fotomuseum Nieuws door
Foto 1. Olifanten aan het water. Foto: Frans Lanting.

archief oud artikel 12 juni 2016 Natuur Rotterdam, Zuid-Holland Van de Amazone tot aan Antartica: deze geboren Rotterdammer legt wereldwijde wonderen van de natuur vast op de gevoelige plaat. Bekijk van 9 juni tot en met 4 september de tentoonstelling Dialogues with nature van Frans Lanting in het Nederlands Fotomuseum.

Bekijk de schoonheid van de natuur

Alle zeven continenten heeft hij gezien om de mooiste plekjes te fotograferen. Frans Lanting probeert door deze foto's de schoonheid van de natuur te verbeelden. In de tentoonstelling Dialogues with nature in het Nederlands Fotomuseum bekijk je vijf van zijn bekendste projecten. Deze projecten hebben allemaal een eigen thema en worden geïntroduceerd met een video. In de video's legt Frans Lanting zelf uit wat er precies te zien is en wat het verhaal achter het project is.

De hele wereld in foto's

Het thema 'De magie van de werkelijkheid' laat de foto's van Lanting in het Nederland van de jaren zeventig zien. Zie je iets terug van de Oosterse filosofie waardoor hij zich liet inspireren? 'Een wereld verdwaald in de tijd' showt het werk van Lanting op Madagaskar. In de jaren tachtig heeft hij de bijzondere natuur van dit afgelegen eiland gefotografeerd. De titel van het thema 'Dieren van dichtbij' zegt genoeg! Deze foto's uit de jaren negentig laten je oog in oog staan met wilde dieren. In 'Een reis door de tijd' vertelt Lanting de geschiedenis van het leven op aarde en in 'Toekomst voor het leven' laat hij zien hoe onze planeet verandert door het ingrijpen van mensen.

Het Nederlands Fotomuseum heeft een collectie van vijf miljoen beelden die verschillende vormen van fotografie laten zien. Er zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen van bekende fotografen.
Foto 2. Kijk in de ogen van een Aziatische Cheetah. Foto: Frans Lanting.
Foto 3. Insecten in Costa Rica! Foto: Frans Lanting.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 16:41:35 · Gepubliceerd: 12 juni 2016 - 2274