1

Dagje uit dit weekend!

Bekijk de leukste weekendtips voor 2 en 3 juli

Bekijk alle uitjes op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Ouderwetse auto's, een chique show en een degelijke dresscode op Paleis Het Loo. Foto: Concours d'Élégance op Paleis Het Loo.

archief oud artikel 30 juni 2016 Toerisme Landelijk Katten kroelen in het café of toch liever eekhoorns voeren in de bamboetuin? Verras een vriendin met een evenement om jullie vriendschap te vieren of ren met de kinderen achter Dikkie Dik aan in het paleis. Bekijk onze tips voor dit weekend. Er is genoeg te doen! Wij zetten in de weekend top 5 de leukste aanraders voor je op een rijtje. Veel plezier!

Een Aziatische Eekhoorn Experience

ETTEN-LEUR - Kom eekhoorntjes voeren en Aziatisch eten in tuincentrum de Evenaar. Een stukje Azië in Etten-Leur, met eekhoorns. In de bamboetuinen vind je de Eekhoorn Experience: een wandelroute langs allerlei soorten eekhoorns de je van dichtbij kunt bekijken en die je mag voeren. Gaandeweg leer je leuke weetjes over de kleine rakkers. In het weekend serveert het Indische eethuisje van het tuincentrum Oosterse snacks.

Katten en kopjes in het café

DEN BOSCH - Het allereerste kattencafé van Brabant is vanaf donderdag 29 juni eindelijk open! Kattenparadijs Mispoes serveert onder andere koffie, broodjes en zoete lekkernijen terwijl de gasten de rondlopende asielkittens vertroetelen. Entree is drie euro - dan mag je twee uren in het café blijven zitten en draag je met je donatie bij aan het welzijn van de katten. Er gelden wel huisregels om het de katten zo aangenaam mogelijk te maken. Zo mag je ze niet optillen of ze wakker maken wanneer ze een dutje doen. Leuk initiatief: het café organiseert maandelijks een ouderenmiddag. Dan komen senioren uit bejaardentehuizen de katten in het café vertroetelen.

Achter die rode kater aan!

BAARN - Er is deze zomer wel een heel speciale gast op Paleis Soestdijk. Dikkie Dik viert de zomer op het paleis! Vanaf vrijdag 1 juli is Dikkie Dik op het paleis te vinden. Letterlijk: kinderen moeten hem vinden met een zomerse speurtocht in de paleistuin. Kinderen krijgen een speurboekje bij binnenkomst en een klein presentje aan het einde van de tocht. Kinderen tot vier jaar mogen gratis meedoen. Kinderen tot twaalf jaar betalen € 2,50 entree.

Dagje feest met vriendinnen

HILVARENBEEK - Ga vanaf donderdag 30 juni tot en met zaterdag 2 juli een dagje op stap met vriendinnen. Op die dagen is het nieuwe festival Share a Perfect Day, met workshops, shoppen en optredens. Het event bestaat uit vier verschillende werelden - the City, in the Park, in the Country en at the Beach. Elke wereld heeft zijn eigen hapjes, drankjes en typische charmes. Picknicken in het park, shoppen in de stad en ga zo maar door. Artiesten als Nielson, Douwe Bob, The Common Linnets en Racoon treden op. Je kunt er behalve shoppen ook gerechten proeven en meedoen aan creatieve workshops - waaronder een lesje stijladvies van stylist Fred van Leer.

Vleugje Westcoast op de Pier

SCHEVENINGEN - Kunst, muziek én lekker eten op de Pier in Scheveningen. Vanaf donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli is daar Reizende Sterren Festival. Binnen en buiten op de Pier staan foodtrucks waar je zomerse gerechten kunt bestellen. De reguliere winkels en eettentjes op de Pier zijn ook gewoon open. Er zijn kinderactiviteiten, er treden bandjes en dj's op en er is kunst te zien. Het evenement is geïnspireerd door het strandleven aan de Westcoast van Amerika. Leuk: donderdag is entree voor iedereen gratis. Kinderen tot zestien mogen sowieso gratis naar binnen en op zaterdag en zondag heeft iedereen voor 16:00 uur gratis toegang.

Nog meer inspiratie voor dit weekend:
Foto 2. DelfSail 2016 zet Delfzijl op z'n kop met historische schepen en spetterende optredens. Foto: DelfSail / Richard Degenhart.
Foto 3. Speur vanaf dit weekend naar Dikkie Dik en z'n vriendjes op Paleis Soestdijk. Foto: Paleis Soestdijk.

Laatst gewijzigd: 2016-06-29 12:09:16 · Gepubliceerd: 30 juni 2016 - 1472