1

Droom weg bij Forten vol Verhalen

Topvertellers delen mooie verhalen op achttien waterlinielocaties.

Forten vol Verhalen Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Luister ademloos naar de mooiste verhalen.

archief oud artikel 11 juli 2016 Cultuur Landelijk Zeg de digitale media voor een middag vaarwel en laat je betoveren door echte verhalen! Met het fortenerfgoed als decor luister je ademloos naar meeslepende woorden of droom je met de ogen dicht weg in een nieuw avontuur. Het verhalenfestival Forten vol Verhalen is van 3 juli tot en met 28 augustus te vinden op achttien forten en locaties van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Stelling van Amsterdam en de Zuiderwaterlinie.

Storytellingfestival op historische locaties

Forten vol Verhalen is een storytellingfestival voor de hele familie, met spannende, ontroerende, grappige en vooral mooie verhalen. Verhalen die je bij blijven, verhalen die je voor altijd meeneemt. De verhalen worden voorgedragen door topvertellers uit Nederland en België. Bijvoorbeeld Bastiaan de Zwitser; hij komt uit het land waar Sherlock Holmes zijn natte dood vond, waar Frankensteins Monster tot onheilig leven kwam en waar de stoere Willhelm Tell de appel van het hoofd van zijn zoontje schoot. Hij heeft een zakmes, een zakhorloge en hij eet chocolade. Maar hij vertelt vooral met pret en met verve de meest fantastische verhalen.

Topvertellers uit Nederland en België

Een andere getalenteerde verteller is Rik Vuur. Hij besloot op zijn 17e van huis weg te lopen en de wijde wereld in te trekken. Volksvertellingen van over de hele wereld leerden hem de levenslessen die hij nu verwerkt in zijn verhalen. Verhalen over indianen rond het kampvuur in de jungle, over heilige mannen in oosterse tempels of over oude vrienden in de kroeg. Esther Kornalijnslijper heeft een voorliefde voor literaire, poëtische, en magisch realistische verhalen. Ze vertelt ze op een verfijnde, uitdagende en humoristische manier. Andere vertellers zijn onder anderen Sahand Sahebdivani, Mia Verbeelen, Jordy Roeten (jonge verteller van het jaar), Marijn Vissers, Ailun Elzenga, Mirjam Mare en Soufiane Moussouli. Allemaal nemen ze je op hun manier mee in de verhalen, zetten ze je aan het denken of laten ze je de tijd vergeten. Op Fort Sabina, het Nederlands Vestingmuseum en Fort aan de Klop zijn speciale kindervertellingen te beluisteren. Een kaartje voor Forten vol Verhalen kost € 7,50 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Bekijk meer informatie over het evenement en het reserveren van kaarten.

Data en locaties van Forten vol Verhalen

  • Fort de Bilt: zaterdag 27 augustus, Biltsestraatweg 160, 3584 BE Utrecht

  • Fort Nieuwersluis: zondag 28 augustus, Rijksstraatweg 7b, 3631 AA Nieuwersluis
Vind meer zomerse activiteiten op een fort!

Trots op ons werelderfgoed

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoed status, als een uitbreiding van de Stelling van Amsterdam. Als alles goed gaat, komen beide linies in 2019 als een geheel op deze prestigieuze lijst. De Stelling van Amsterdam is al één van de 10 werelderfgoederen die Nederland rijk is. Sinds 1996 staat de Stelling van Amsterdam op de lijst van UNESCO Werelderfgoed vanwege zijn unieke karakter en de bijzondere geschiedenis. Dit jaar is het feest met 20 jaar het predicaat werelderfgoed. In het kader hiervan zullen er op de locaties van de Stelling van Amsterdam speciale historische verhalen te horen zijn die gaan over de geschiedenis van de forten en de stelling.
Foto 2. De jonge talentvolle verteller Soufiane Moussouli.
Foto 3. Droom weg met Esther Kornalijnslijper.
Foto 4. Forten vol Verhalen in de Wielegaard.
Foto 5. Plof neer in het gras voor een mooi verhaal.
Foto 6. Eric Borrias weet met zijn brede repertoire en groot talent al jaren jong en oud aan zich te binden.
Foto 7. Verhalenverteller Bastiaan de Zwitser komt uit het land waar Sherlock Holmes zijn natte dood vond.

Laatst gewijzigd: 2016-08-15 11:00:44 · Gepubliceerd: 11 juli 2016 - 1215