1

De leukste tips voor het weekend!

Ga uit je dak tijdens een festival of ontdek de Nieuwe Kerk

Bekijk alle uitjes op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Het is de hele dag feest op het Over het IJ Festival! Foto: Saris & Den Engelsman.

archief oud artikel 14 juli 2016 Toerisme Landelijk Smullen van Nutella-gerechten of meezingen met smartlappen, er staan dit weekend weer allerlei activiteiten op de planning! Bekijk de leukste uitstapjes voor dit weekend in de Weekend Top 5.

Smullen op het Nutella Festival

AMSTERDAM - Die heerlijk zoete smakencombinatie van hazelnoot en chocolade... Nutella, jummie! Je kunt de hazelnootpasta op brood smeren, maar er zijn ook heel veel lekkere recepten mee te bedenken. En die proef je op het allereerste Nutella Festival ter wereld. Dat wordt smullen! Er zijn op het Nutella Festival verschillende foodtrucks met heerlijke gerechten, maar ook theatervoorstellingen en een zweefmolen. Live bandjes voorzien je van gezellige sfeermuziek.

Vier je het weekend het liefst op een terrasje? Dit zijn de leukste terrassen in Nederland, volgens undercover terrasgangers.

Gezellige smartlappen in Den Bosch

DEN BOSCH - Zin in een gezellig avondje vol Hollandse smartlappen? Het Levenslied Festival zet Den Bosch op zijn kop! Van vrijdagavond 15 juli tot en met zondag 17 juli staan er drie themafeesten op de planning. Pretty in Pink, Made in Holland en als klap op de vuurpijl het Festival van het Levenslied. Tijdens het Levenslied Festival laten lokale, regionale en landelijke artiesten hun stem horen op het podium. Muziek met een lach en een traan!

Waan je in Oosterse sferen op Pasar Malam Asia

GRONINGEN - Om te shoppen in een andere cultuur hoef je echt niet naar het buitenland! Tijdens Pasar Malam Asia van vrijdag 15 juli tot en met zondag 17 juli, struin je over de Aziatische avondmarkt en proef je van Oosterse gerechten. Op de markt kun je terecht voor houtsnijwerk uit Bali, olieverfschilderijen uit Thailand of zijden kleding uit China. Terwijl de culturele dansshows in traditionele klederdracht verdergaan, het licht wordt gedimd en je op de achtergrond de klanken hoort van Indonesische muziek, waan je je even in het Verre Oosten.

Reis door de tijd in de Nieuwe Kerk

AMSTERDAM - Bekijk de historie van de Oranjes in Nieuwe Kerk Amsterdam. Van 16 juli tot en met 9 september maak je hier een Reis door de Tijd. Maar de moderne technieken ontbreken niet! Video walls, projecties en de audioguide leiden je langs middeleeuwse geheimen, de gewoontes van Hollandse zeehelden en ceremonies van koningen en koninginnen. Net als in de zeventiende eeuw is er muziek in de Nieuwe Kerk Amsterdam. Bijna iedere dag galmen om 12:00 uur de klanken uit het grootste historische orgel van Nederland.

Geniet van theater in een zeecontainer

AMSTERDAM - Kom uit je dagelijkse sleur tijdens het Over het IJ Festival op de NDSM-werf in Amsterdam! Zomers theater en heerlijk eten brengen je alvast in vakantiesferen. Het Zeecontainerprogramma is vast onderdeel van het festival. In dit programma verzorgen net afgestudeerde studenten een mini-theatervoorstelling in een zeecontainer en dat kan van alles zijn! Een lied, een dans of een theaterscène. Soms wordt er een verhaal verteld. Ook aan kids is gedacht, ga maar eens kijken bij één van de speciale kindervoorstellingen!

Zomerse uitjes in Nederland