Vier feest tijdens de 100ste Nijmeegse Wandelvierdaagse!

Een stad vol wandelaars, optredens en blarenpleisters

Juich de deelnemers toe tijdens de Nijmeegse Wandelvierdaagse   Nieuws door
Foto 1. Feest op het museumplein! Foto: Stichting Vierdaagsefeesten.

17 juli 2016 Toerisme Nijmegen, Gelderland Feest! De Nijmeegse Wandelvierdaagse wordt dit jaar voor de honderdste keer gelopen. Reden genoeg voor een feestje. Of nouja, feestje... een groot feest! Van zaterdag 16 juli tot en met vrijdag 22 juli staat Nijmegen op zijn kop. De hamvraag is: komen die blaren op je voeten nu van het springen voor een podium of van het wandelen?

Start van de Nijmeegse Vierdaagse

Met vlaggen van alle nationaliteiten, opent de Straatparade de Nijmeegse Vierdaagse op zondag 17 juli. Deze parade begint in Lent en komt via de Waalbrug aan in de binnenstad van Nijmegen. Onder begeleiding van militaire orkesten uit Zweden, Frankrijk en Engeland komt de parade aan bij de start- en finishlocatie Wedrem. En dan is het tijd om te beginnen! Blarenpleisters? Check! Rugtas? Check! En gaan! De dan nog frisse wandelaars krijgen het startschot al om 4:00 uur, waarna ze in vier dagen de Betuwe doorkruisen. Moe maar voldaan bereiken ze op vrijdag de Via Gladiola.

Kunst, kraampjes en muziek

Bij de honderdste Nijmeegse Wandelvierdaagse hoort natuurlijk een berg met leuke activiteiten. Daarvoor zijn de Vierdaagsefeesten! Muzikale optredens galmen door de stad, maar ook theatervoorstellingen en DJ's laten van zich horen. Kunstliefhebbers halen hun hart op bij de verschillende exposities en ateliers, terwijl koopjesjagers over de gezellige markt struinen. De sfeer zit er goed in in Nijmegen!

Ontploffende proefjes en vrolijke verhaaltjes

"Ook voor kinderen is er dit jaar een wandelvierdaagse", vertelt Teddy Vrijmoet van Stichting de Vierdaagsefeesten. Deze Kidsloop gaat van start op zaterdag 16 juli, waarna de kinderen tot en met dinsdag iedere dag twee of drie kilometer wandelen. Heb je je hiervoor niet opgegeven? Op het Kidsfestival van de Vierdaagsefeesten ben je ook niet zomaar uitgekeken. Ga kijken bij de Fiepbus, doe mee met de Boerenbingo of luister naar het verhaal van Dikkie Dik en de taart. "Voor de oudere kinderen is Party into the Future erg leuk", zegt Teddy. Bij dit laboratorium kunnen ze dingen laten ontploffen en van kleur laten veranderen. Spannend!

Highlights van de Vierdaagsefeesten

Sommige shows of voorstellingen wil je niet missen! Een greep uit opvallende activiteiten tijden de Vierdaagsefeesten.

  • Waal in vlammen: vuurwerk op 17 juli om 22:30 uur
  • Klassieke muziek in een parkeergarage: van zaterdag tot en met maandag 20:00 uur in parkeergarage De Kelkenshof
  • Speeddaten: doe je mee om het wereldrecord speeddaten te verbeteren?
  • Roze woensdag: op woensdag is de dresscode roze!
  • StevenskerkLive: live concerten in de Stevenskerk.

Fiets de Vierdaagse!

Fietsde4daagse! Dit nieuwe concept is bedacht ter ere van de 100ste Nijmeegse Vierdaagse. De 4Daagsefietsroutes zitten bomvol kenmerkende Vierdaagseplekken en aantrekkelijke locaties voor een korte pauze. De routes kun je downloaden op de website van de Nijmeegse Fiets4daagse.
Foto 2. Springen maar! Tijdens de Vierdaagsefeesten zijn er optredens in overvloed. Foto: Stichting Vierdaagsefeesten.
Foto 3. Een suikerspin voor de zoetekauwen. Kinderen vermaken zich bij het Kidsfestival. Foto: Stichting Vierdaagsefeesten.
Foto 4. Lekker eten en leuke attracties ontbreken niet op de Vierdaagsefeesten. Foto's: Stichting Vierdaagsefeesten, fotograaf: Hennis Latin.

Laatst gewijzigd: 2016-07-19 12:25:06 · Gepubliceerd: 2016-07-14 15:04:20 - 1164