Vijf verfrissende uitjes voor warme zomerdagen

Plof aan het strand in midden-Nederland | Redactioneel door Linda Morren

Ga je het bos in of het dak op?

19 juli 2016 Toerisme Landelijk Yes, het is eindelijk mooi weer in Nederland! Kun je wel wat verfrissing gebruiken tijdens deze warme zomerdagen? Check onze vijf tips voor een verkoelend dagje uit. Want er is meer te doen dan alleen bakken aan het strand!

Ga ook kijken bij de zonnewijzer op het dak van NEMO! Foto: Digidaan.
Foto 1. Ga ook kijken bij de zonnewijzer op het dak van NEMO! Foto: Digidaan.

Zoef over het strand in een kitebuggy

OUDDORP - Met de wind door je haren zoef je over het strand! Ga kitebuggyen bij Beware Beach op het strand van Zuid-Holland. Houd de vlieger goed vast, ga zitten in de buggy en zoef in een mum van tijd over het strand. Nu nog oefenen met sturen… Je kunt het kitebuggyen ook combineren met andere activiteiten bij Beware Beach. Strandzeilen, suppen of powerkiten: allemaal actieve uitjes waarbij je toch de nodige verkoeling krijgt.

Vaar mee met een historisch schip

ROTTERDAM - Water is verfrissend, toch? Nu vliegen de spetters je niet letterlijk om de oren in het Maritiem Museum, maar de airco doet het hier wel goed! Ga op ontdekkingsreis langs oude zeekaarten, of beleef grootse avonturen in kinder-doe-expo Professor Plons. Mocht de zon toch wel erg aanlokkelijk zijn? Dan stap je gewoon naar buiten. Hier zijn eeuwenoude schepen te bewonderen en in de zomermaanden kun je zelfs een rondvaart maken in zo'n oud schip!

Koop je tickets voor het Maritiem Museum met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Rollen door de modder

LAGE ZWALUWE - Wanneer je bij Natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch in het water plonst, maakt dat niets uit. Ga op avontuur door de natuur en stap in een bootje of op een vlot. Op naar de overkant! Of nog stoerder, bouw zelf een vlot en test of hij zeewaardig is. Om het water liggen genoeg takken om je eigen hut mee te bouwen. En… er staat een enorme wilgentunnel waar je doorheen kunt rennen! De vraag is of je hier aan eén dag genoeg hebt… Voor groepen zijn er speciale arrangementen. Ga bijvoorbeeld samen broodjes bakken, marshmallows roosteren of barbecueën.

Afkoelen in het bos

OTTERLO - Wist je dat het in het bos vaak een stuk koeler is op warme zomerdagen? Dat komt doordat de warme lucht boven de bomen blijft hangen. Tijd voor een boswandeling dus! Op Nationaal Park De Hoge Veluwe staan bomen genoeg, het park staat zelfs bekend als de groenste schatkamer van Nederland. Maak een wandeling onder bomen, over uitgestrekte heide en langs stuifzand. Toch niet zo'n zin in wandelen? Pak dan gratis een witte fiets en verken de omgeving op twee wielen.

Koop je tickets voor Nationaal Park De Hoge Veluwe via DagjeWeg.NL Tickets en ontvang een gratis consumptie in De Theekoepel van Jachthuis Sint Hubertus.

Bekijk Amsterdam vanuit de hoogte

AMSTERDAM - Op het hoogste stadsplein van Nederland voel je vast een verfrissend windje! Stap in de lift of beklim de traptreden op straat naar het dak van Science Center NEMO. Plof neer in het restaurant voor een lekkere lunch of kop koffie of geniet vanaf het buitenterras van een wijds uitzicht over Amsterdam. Op het dak vind je ook de buitententoonstelling Energetica. Van windeiland tot zonnewijzerpodium, hier ontdek je alles van energie. En het leuke is: het is voor iedereen gratis toegankelijk!

Op zoek naar nog meer zomerse uitjes? Ontdek de stranden van Midden-Nederland en de tien leukste kustplaatsen van Nederland.
Ga op ontdekkingsreis bij kinder-doe-expo Professor Plons. Foto: Mike Bink.
Foto 2. Ga op ontdekkingsreis bij kinder-doe-expo Professor Plons. Foto: Mike Bink.
Wandel of fiets over Nationaal Park De Hoge Veluwe. Foto: Nationaal Park De Hoge Veluwe.
Foto 3. Wandel of fiets over Nationaal Park De Hoge Veluwe. Foto: Nationaal Park De Hoge Veluwe.
Kitebuggyen over het strand, dat kan bij Beware Beach in Zuid-Holland! Foto: Beware Beach.
Foto 4. Kitebuggyen over het strand, dat kan bij Beware Beach in Zuid-Holland! Foto: Beware Beach.
Laatst gewijzigd: 2017-07-20 15:41:55 · Gepubliceerd: 2016-07-18 16:29:52 - 1840