1

Dagje uit dit weekend!

De leukste uitjes voor zaterdag en zondag

Deventer Boekenmarkt Redactioneel door
Foto 1. Feestje aan het water: de Sneekweek. Foto: https://www.flickr.com/photos/robertdebock/9434375362, CC BY 2.0

archief oud artikel 4 augustus 2016 Sport Landelijk De afgelopen week hebben we menig buitje moeten verdragen, maar in het weekend lijkt het weer zomer te zijn. En zomer betekent: heel veel evenementen! Beleef de watersport in Friesland tijdens de Sneekweek of breng een dagje door op het TT Circuit tijdens de GAMMA Racing Day. Fijn weekend!

Neus tussen duizenden boeken

DEVENTER - Met 878 kramen is de Deventer Boekenmarkt de grootste boekenmarkt van Europa. Dus heb je nog geen boek voor de vakantie of ben je op zoek naar een bijzonder exemplaar? Struin dan op zondag 7 augustus langs de zes kilometer aan boeken en vind pareltjes van poëzie, kinderboeken, strips of geschiedenisboeken. Met zoveel keuze aan boeken heb je al snel een tasje vol. Voor wie niet meer wil sjouwen is er de Book Express. Geef je boeken af aan de Fietskoerier Deventer, die ze naar verschillende locaties, zoals het NS-station, brengt.

Gratis naar de vetste races

ASSEN - Brullende motoren en stoere coureurs domineren dit weekend het TT Circuit in Assen. Tijdens de GAMMA Racing Dayop 6 en 7 augustus krijgt iedereen gratis de kans om motor-, auto- en kartraces bij te wonen. De snelste wagens en motoren scheuren over het circuit en echte Supercars en topcoureurs maken hun opwachting. Tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Mika Häkkinen geeft een demonstratie en ook motorcoureur Dani Pedrosa komt in actie.

Voordelig naar GaiaZOO

KERKRADE - Maak dit weekend een reisje door de wondere wereld die GaiaZOO heet! In deze Limburgse dierentuin vind je dieren die je nergens anders tegenkomt. Zoals de reuzenmiereneter - met een tong van zestig centimeter! - en de grootste slang ter wereld: de anaconda. Ook andere geliefde diersoorten, zoals de giraffe, de leeuw en de cheetah, zijn te vinden in GaiaZOO. Voor kinderen zijn er verschillende speeltuinen in het park, waaronder het grote indoor Dino Speelpark. Via DagjeWeg.NL Tickets bestel je nu tickets voor GaiaZOO met € 3,50 korting.

Feest aan het water in Friesland

SNEEK - Rond de Friese meren vind je de komende weken veel gezelligheid. De veertien skûtsjes strijden nog ruim een week voor het kampioenschap SKS Skûtsjesilen. Op verschillende plaatsen langs het water kun je dit spektakel aanschouwen. Zie de bemanning werken en de skûtsjes schuin over het water scheren, hopelijk dit weekend met een mooi zonnetje. Nog meer watersport vind je in Sneek! Op 5 augustus start de Sneekweek met de spectaculaire vlootschouw.

Dagje naar een pretpark

BERG EN DAL - Kinderen in de basisschoolleeftijd verras je dit weekend met een bezoekje aan Amusementspark Tivoli. Een achtbaan, trampolines, botsauto's en een spookhuis: alles wat ze nodig hebben voor een dag vermaak is hier aanwezig. En voor de wat minder zonnige dagen is er een grote binnenspeeltuin. Maar hopelijk is het dit weekend warm genoeg voor de Kroko Buikschuifbaan en beland iedereen met een grote plons in het bad aan het einde van de baan. Bestel tickets met 10% korting voor Amusementspark Tivoli op DagjeWeg.NL Tickets.

Foto 2. Ga met korting naar GaiaZOO! Foto: GaiaZOO
Foto 3. Neem plaats op de tribune van het TT Circuit in Assen. Foto: rechtenvrij, persbericht van GAMMA Racing Day

Laatst gewijzigd: 2016-08-04 16:28:12 · Gepubliceerd: 4 augustus 2016 - 1749