Boeken, boeken, duizenden boeken!

Deventer Boekenmarkt is de grootste boekenmarkt in Europa.

Deventer Boekenmarkt Nieuws door
Foto 1. Honderden kramen langs het water. Foto: rechtenvrij/via VVV Deventer

archief oud artikel 6 augustus 2016 Toerisme Deventer, Overijssel Honderdduizenden bezoekers struinen op zondag 7 augustus langs de honderden kramen van de Deventer Boekenmarkt. Poëzie, strips, kinderboeken en geschiedenisboeken: alle genres liggen voor de liefhebber uitgestald.

Zes kilometer aan boeken

Wie graag leest, wat dan ook, voelt zich op de Deventer Boekenmarkt in de zevende hemel. Nergens in Europa vind je zo'n gigantische boekenmarkt. Langs de IJsselkade en in de binnenstad van Deventer zijn staan op 7 augustus 878 kramen gevuld met boeken. Dat is zes kilometer in totaal! Boekhandelaren en antiquariaten zorgen voor een uitgebreid aanbod, van poëzie tot strips en literatuur. Wie weet duik je een vroege druk van je lievelingsboek op of stuit je op oude herinneringen. Met zoveel boeken om je heen is een tas gauw gevuld. Is het een beetje uit de hand gelopen en wil je niet meer sjouwen? Geef dan de boeken af bij de Book Express, die ze voor € 2,- naar verschillende locaties, zoals het NS-station, brengt.

Het meest verkochte boek ooit

Het meest verkochte boek ter wereld heeft een speciaal plekje op de Deventer Boekenmarkt: de De Grote of Lebuinuskerk. Hier begint de dag met een kerkdienst door ds. Ingrid de Zwart en theatermaker en theoloog Ferdinand Borger. De hele dag staat de kerk in het teken van de Bijbel en organiseert het Nederlands Bijbelgenootschap samen met de Protestantse Gemeente Deventer allerlei activiteiten. Op de Wall of Wisdom laten bezoekers Bijbelspreuken en -gezegden op zich inwerken. Kinderen mogen Hebreeuwse letters schrijven - de taal waarin de Bijbel oorspronkelijk geschreven werd. In de kerk zijn daarnaast orgelconcerten te beluisteren en staat er wat te eten en te drinken.

Foto 2. Vind herinneringen in oude kinderboeken. Foto: CC BY-ND 2.0

Laatst gewijzigd: 2016-08-06 09:19:28 · Gepubliceerd: 6 augustus 2016 - 1267