1

Vijf uitjes voor dit weekend

De leukste uitjes voor 13 en 14 augustus

Wat is er te doen vandaag? Redactioneel door
Foto 1. Dekentje mee en film kijken in de buitenlucht tijdens het Openlucht Filmfestival Apeldoorn. Foto:

archief oud artikel 11 augustus 2016 Toerisme Landelijk Spetterend vuurwerk, schitterende muziek en een zee aan bloemen. De zomer wordt - ondanks de tegenvallende temperaturen - goed gevierd dit weekend. Je kunt zelfs een film kijken in een openluchtbioscoop! Dekentje mee, extra vest aan en niets kan de pret drukken. Met de Weekend Top 5 wordt het een goed weekend!

Gratis genieten van vuurwerkshows

SCHEVENINGEN - Een avondje slenteren over de boulevard van Scheveningen is extra leuk dit én volgend weekend! Strijk neer op het strand en geniet van de fantastische vuurwerkshows van het Internationaal Vuurwerk Festival Scheveningen. Op 12, 13, 19 en 20 gaan acht landen de strijd aan om de mooiste vuurwerkshow. Wie weet Scheveningen het meest te bekoren? Het wordt hoe dan ook iedere avond een spektakel, waar iedereen gratis van mag genieten.

Concerten op verrassende locaties

AMSTERDAM - Het Grachtenfestival Amsterdam brengt je door muziek op nieuwe plaatsen. Een concert op een dakterras, op de Stelling van Amsterdam of op Vuurtoreneiland. Overal klinkt muziek, dus maak er een muzikaal avontuur van. Ga door de bagger met Bach of luister met de kids naar toekomstmuziek op het Junior Grachtenfestival. Het festival duurt van vrijdag 12 augustus tot en met zondag 21 augustus, dus ook na dit weekend nog voldoende kans om mee te luisteren!

Film kijken in de buitenlucht

APELDOORN - Een beetje regen mag de pret niet drukken, want het Openlucht Filmfestival Apeldoorn zorgt voor een tribune. Zo kan het publiek zeker de komende avonden films kijken in de buitenlucht! Omringd door de Veluwse bossen kijkt iedereen naar een mega groot scherm, waar van vrijdag 12 augustus tot en met zaterdag 20 augustus elke avond een film draait. Dekentje mee en warme kleding aan en een avondje film kijken wordt een speciale ervaring!

Miljoenen rozenknopjes versieren Lottum

LOTTUM - Overal waar je kijkt, zie je rozen! Tijdens het Rozenfestival Lottum is het Limburgse dorpje één grote bloemenzee. Miljoenen rozenknopjes, verwerkt in mozaïeken en modeltuinen, versieren het centrum van Lottum. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de mooiste rozen ter wereld en demonstraties rozen- en bloemschikken. Lottum is er trots op het Rozendorp van Nederland te zijn. Rond het dorp zijn fiets- en wandelroutes uitgestippeld langs de kleurige rozenvelden.

Een dagje terug in de tijd

ARNHEM - Een dagje zoals vroeger beleef je in het Nederlands Openluchtmuseum. Ouderwets gezellig! In dit levendige museum gaat het hele gezin terug in de tijd, naar het Nederland van vroeger. Toen er geen televisie was en mensen met paard en wagen op stap gingen. Kinderen kunnen helpen met allerlei klusjes, zoals water pompen en wassen met een wasbord. Ook zijn er dieren om mee te knuffelen en te verzorgen. Extra leuk in de zomervakantie is het familiespel Overleef jij de 19de eeuw? Weten jullie samen ziekte, ongeluk en armoede te overwinnen?

Tip: ga met 25% korting naar het Nederlands Openluchtmuseum.

Foto 2. Geniet van concerten op verrassende locaties tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam. Foto: Pelgrimm Bras | Jeroen van Zijp

Laatst gewijzigd: 2016-08-11 12:22:05 · Gepubliceerd: 11 augustus 2016 - 2961