Filmpje pakken? Strijk neer in de romantische paleistuin

Zwijmel mee bij Zomeravond Cinema op Paleis Soestdijk

Zomeravond Cinema 2018 Nieuws door
Foto 1. Geniet van een mooie film terwijl de zon ondergaat en de lucht romantisch kleurt. Fotograaf: Paleis Soestdijk © Willem Prins.

archief oud artikel 18 augustus 2018 Toerisme Baarn, Utrecht Tegen elkaar aan kruipen terwijl de zon ondergaat en de vogeltjes nog eventjes fluiten voor het slapengaan. Met een picknickmand vol lekkers binnen handbereik genieten van een mooie film. Zomeravond Cinema tovert de paleistuin van Paleis Soestdijk om tot een romantische bioscoop in de buitenlucht. Kies een van de films, regel een date en bereid je voor op een magische zomeravond.

Koninklijke drive-in

Met een auto zul je het terrein van de paleistuin niet opkomen, maar toch heeft Zomeravond Cinema iets weg van een ouderwets gezellige drive-in. Een kaartje voor de film kost € 18,50 per persoon. Een stuk duurder dan een gewoon bioscoopkaartje, maar dan zit je wel in een chique paleistuin met een prachtige vijver en Paleis Soestdijk op de achtergrond. Een groot pluspunt: je mag zelf eten en drinken meenemen. Pak een picknickmand in met snacks en drankjes, neem een kleedje mee voor als de zon ondergaat en je hebt een royale picknick en een koninklijke filmbeleving in één. Tip: een klapstoeltje is ook altijd handig om mee te nemen.

De paleistuin opent om 18:00 uur. De films beginnen om 21:00 uur. Dit staat er op het programma:
  • Woensdag 22 augustus 2018: Phantom Thread (reserve datum woensdag 29 augustus)
  • Donderdag 23 augustus 2018: Le fabuleux destin d'Amelie Poulain (reserve datum zondag 26 augustus)
  • Vrijdag 24 augustus 2018: Victoria & Abdul (reserve datum maandag 27 augustus)
  • Zaterdag 25 augustus 2018: La Grande Bellezza (reserve datum dinsdag 28 augustus)
Regent het? Dan krijg je van de organisatie 's middags een mailtje en is er een alternatieve datum voor je filmbeleving. Houd ook altijd de Facebookpagina van het event in de gaten.

Knipoog naar Soestdijk

De films die te zien zijn, hebben niet direct iets met Paleis Soestdijk of een koninklijk bestaan te maken. Alle films die worden vertoond, zijn kwalitatief hoogstaand - ze zijn bekroond met meerdere Oscars. En dit jaar hebben alle films een bijzondere relatie als hoofdonderwerp. Zo heeft Daniel Day-Lewis in 'Phantom Thread' een ingewikkelde relatie met zijn vrouw en muze Alma en heeft Amélie Poulain uit de gelijknamige films sowieso een bijzondere relatie met de wereld om haar heen en haar romantische kijk op het leven. In de Italiaanse film 'La Grande Bellezza' volg je een Italiaanse man van 65 tijdens zijn alledaagse leven in Rome. De enige film met een koninklijke knipoog naar Soestdijk is 'Victoria & Abdul', het waargebeurde verhaal van de bijzondere vriendschap tussen Queen Victoria en Abdul Karim, een jonge klerk uit India. Dat was volgens paleisprotocollen natuurlijk not done, maar daar had Victoria lak aan.

Dit zou je ook kunnen interesseren:
Foto 2. Vergeet niet een kleedje, stoeltje en gevulde picknickmand mee te nemen! Foto: Paleis Soestdijk.

Laatst gewijzigd: 2018-08-16 15:36:25 · Gepubliceerd: 18 augustus 2018 - 2216