Proef de liefde voor de zee op Mosseldag

Muziek, gezelligheid en verse mosselen

Mosseldag Yerseke 2016 Nieuws door
Foto 1. Kom verse mosselen eten op Mosseldag Yerseke! Bron foto: St. Promotie Yerseke / A. Jumelet.

archief oud artikel 19 augustus 2016 Toerisme Yerseke, Zeeland Wie van mosselen houdt, heeft mazzel dit weekend. Zaterdag is het Mosseldag Yerseke. En dat betekent verse mosselen rechtstreeks uit de zee en een vrolijk Yerseke dat bol staat van de activiteiten. Er is de hele dag kermis en markt, er is een kinderplein vol attracties en in de haven varen gigantische schepen in een vlootschouw voorbij. Ook aan senioren is gedacht: zij kunnen de vlootschouw vanaf een rondvaartboot bekijken.

Hier aan de kust

Ze zeggen dat aan de kust - de Zeeuwse kust - mensen onbewust zin in mosselfeesten krijgen. Dat komt goed uit, want zaterdag 20 augustus is het Mosseldag Yerseke 2016! Het authentieke Zeeuwse vissersdorpje Yerseke staat die dag geheel in het teken van mosselen en gezelligheid. Er is een kermis, een braderie, een feesttent en optredens door het hele dorp. En natuurlijk verse mosselen eten bij havenplateau Prinses Beatrixhaven en Koningin Julianahaven. En met vers bedoelen we écht vers - ze komen rechtstreeks uit de zee! Wees er wel snel bij, want op is op. Om de dag gezellig af te sluiten, duik je de feesttent in waar bands, dj's en andere artiesten optreden. Zelfs als de mosselen op zijn, gaat het feestje nog uren door!

Duik in het verleden

Yerseke is van oudsher een vissersdorpje. Duik tijdens Mosseldag in het verleden van deze Zeeuwse parel. Op de braderie in het centrum zijn oud ambachten te zien, net als vroeger. Tip: breng een bezoekje aan het Oosterscheldemuseum. Het museum is speciaal voor de Mosseldag de hele dag geopend. Leer alles over de Oosterschelde, een grote bron van inkomsten voor Yerseke. De haven is op steenworpafstand van het museum. Ideaal om na het museumbezoek de schepen van de vlootschouw van 14:00 uur tot 15:30 uur op de Oosterschelde in actie te zien. Vanaf 13:30 uur is er ook een gratis vaartocht op een van de Yerseke kotters beschikbaar.

Dit zou je ook kunnen interesseren:
Foto 2. Er staan allerlei activiteiten op het programma. Bekijk bijvoorbeeld de vlootschouw langs de dijken! Bron foto: St. Promotie Yerseke / A. Jumelet.
Foto 3. Schuif aan voor een portie verse mosselen, vers uit de zee. Bron foto: St. Promotie Yerseke / A. Jumelet.

Laatst gewijzigd: 2016-08-19 17:32:38 · Gepubliceerd: 19 augustus 2016 - 539