1

Tips voor dit weekend!

De leukste uitjes voor 3 en 4 september

Wat is er te doen vandaag? Redactioneel door
Foto 1. Veel muziek en verrassende pop-up keukens in Utrecht. Foto: Lief Festival.

archief oud artikel 1 september 2016 Toerisme Landelijk Knallend de nieuwe maand in! Feestjes en festivals genoeg dit weekend. Ga een dagje terug naar de prehistorie, ontdek hoe speciaal de haven van Rotterdam is, of geniet van de crème de la crème van de theaterwereld. Wij zetten de leukste tips voor je op een rij. Fijn weekend!

Scheepvaartavonturen in de slimste haven

ROTTERDAM - De Maas komt tot leven! Van vrijdag 2 september tot en met zondag 4 september staat Rotterdam in het teken van de Wereldhavendagen. Het thema is 'The Smartest Port'- de slimste haven. Bekijk indrukwekkende schepen en ontdek weetjes over de haven van Rotterdam. Volg spannende excursies en kom op plekken in de haven die normaal gesproken verboden zijn. Geen enorme scheepvaartfreak? Kom 's avonds genieten van optredens van onder andere Maan - winnares The Voice of Holland - en ga zaterdagavond naar de spectaculaire vuurwerkshow. Entree voor het evenement is gratis.

Ego centraal in historische expo

OOSTERBEEK - De Slag om Arnhem komt dichterbij dan ooit in de nieuwe tentoonstelling 'Ego. Vergeet mij niet' in het Airborne Museum. Aan de hand van persoonlijke verhalen wordt de Slag om Arnhem persoonlijk gemaakt. De aanloop naar de strijd, de slag zelf en de nasleep worden bijna tastbaar gemaakt. Vanuit verschillende personen ontdek je alles over de slag: zij vertellen hoe de strijd voor hen was. Kruip bijvoorbeeld in de huid van een geallieerde soldaat, een verzetslid of een doodgewone huisvrouw. Een van de zeven vertellers is de bekende auteur en acteur Herman Koch. De tentoonstelling opent vrijdag 2 september.

Het beste van het theater

AMSTERDAM - Acteerkunsten waarbij je je afvraagt of het nog acteren is: dat is de kwaliteit die je kunt verwachten op het Nederlands Theater Festival. Kom van 1 tot en met 11 september genieten van de beste voorstellingen die door de Nederlandse Toneeljury zijn geselecteerd. Bezoek feestjes of duik in de doe- en denkruimtes op verschillende locaties in de stad. Hier wordt de toekomst en de betekenis van het theater onder de loep genomen.

Lief en een beetje alternatief

UTRECHT - Zin in een dagje vol verrassingen? Op het Lief Festival in Utrecht ontdek je op zaterdag 3 september nieuwe muziek, gerechten, culturen en wie weet zelfs je eigen verborgen talenten. Aan het water van recreatiegebied het Strijkviertel kom je uiteenlopende activiteiten tegen. Er zijn verschillende area's met muziekstijlen als techno, house, disco en funk. En van al dat dansen krijg je natuurlijk trek! Er zijn allerlei pop-up keukens op het terrein - de organisatie houdt nog even geheim welke gerechten je er kunt bestellen.

Weekendje terug naar de prehistorie

ALPHEN AAN DEN RIJN - In Archeon is op zaterdag 3 en zondag 4 september nâg meer geschiedenis te beleven. Tijdens het Prehistorisch Weekend zie je bijvoorbeeld hoe vroeger een tatoeage werd gezet en hoe van dierenhuiden kleding werd gemaakt. Prehistorische voorouders nemen je mee terug naar hun vroegere leven. Help ze een handje bij de dagelijkse bezigheden en ga zelf aan de slag! Maak een brood, bewerk een stuk metaal of ga pottenbakken. Om het weekend compleet te maken, is er op zondag een brunch.

Bestel tickets via DagjeWeg.NL Tickets en ga met met korting naar Archeon!

Bekijk alle uitjes met korting op DagjeWeg.NL Tickets!
Foto 2. Welke gerechten de keukens op het Lief Festival aanbieden, is nog een verrassing! Foto: Lief Festival.
Foto 3. Op zaterdagavond is er tijdens de Wereldhavendagen een vuurwerkshow. Foto: Anne Rietsma Fotografie.
Foto 4. Duik in het dagelijks leven van de prehistorie tijdens het Prehistorisch Weekend. Foto: Archeon.

Laatst gewijzigd: 2016-08-31 12:31:03 · Gepubliceerd: 1 september 2016 - 2313