Bezoek Nederlandse parels tijdens Open Monumentendag 2016

Hout zagen in een molen of soldaatje spelen in een fort!

Open Monumentendag in Nederland Redactioneel door
Foto 1. Dit is de kans om een monument van dichtbij te bekijken. Foto: Open Monumentendag.

archief oud artikel 9 september 2016 Toerisme Landelijk Een monument, dat kan van alles zijn! Een kerk, een verdedigingswerk of een ‘gewoon' woonhuis. Dit weekend heb je de kans om deze monumenten eens goed te bekijken. Waar ga jij naartoe op Open Monumentendag 2016 op zaterdag 10 en zondag 11 september?

Volg de spionnenroute door het fort!

Meer dan vierduizend monumenten in Nederland openen dit weekend hun deuren voor publiek. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. En waar je ook niet kunt komen, want veel monumenten zijn niet altijd open voor bezoek. Hoe een molenaar zijn werk doet, ontdek je in de Hompesche Molen. Of wil je eens binnen kijken in een fort? Bij Fort 't Hemeltje in Houten is een verhalenverteller en ontdek je het oude gebouw met een speciale spionnenroute.

Soldaatje spelen in een fort!

Activiteiten in je gemeente

Het leuke aan Open Monumentendag is dat je er in heel Nederland van kunt meegenieten. Er is altijd wel een monument in de buurt! Verschillende provincies en gemeenten vieren de dag met activiteiten. Zo kun je in Utrecht vier themaroutes lopen en mag je in Rotterdam aan boord stappen van een historische veerboot. Op veel plaatsen in Nederland worden workshops en kinderactiviteiten georganiseerd. Kijk maar eens bij de activiteiten op DagjeWeg.NL

Duik in het thema Iconen en symbolen

Symbolen en iconen zie je overal terug in monumenten. Molens zijn bijvoorbeeld het symbool voor Nederland en de stoere bunkers zijn iconen voor het verdedigen voor ons land. Om deze begrippen verder uit te lichten, staat de dertigste Open Monumentendag geheel in het licht van dit thema. Bekijk maar eens of het monument dat je wilt bezoeken ook een symbool of icoon is!

Op zoek naar een monument bij jou in de buurt? Voer je plaatsnaam in op de website van Open Monumentendag en vind de dichtstbijzijnde monumenten!
Foto 2. Bezoekers bewonderen het interieur van een kasteel. Foto: Open Monumentendag.
Foto 3. Bezoek ook een monument op 10 en 11 september! Foto: Open Monumentendag.

Laatst gewijzigd: 2016-09-12 09:24:05 · Gepubliceerd: 9 september 2016 - 1869