Proef van het buitenleven in het Openluchtmuseum

Wecken, fermenteren en broodjes bakken op het jaarlijkse buitenevenement

Nieuws - gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Inspiratie voor huis en tuin vind je op Beleef Landleven.

archief oud artikel 8 september 2016 Cultuur Arnhem, Gelderland Vergeten groenten staan in de spotlights en ondertussen wordt er driftig geweckt en gefermenteerd. Op de buitenfair Beleef Landleven kom je erachter hoe huis en tuin net zo gezellig en verantwoord worden als vroeger. Van 9 tot en met 11 september is het Nederlands Openluchtmuseum het decor van traditioneel vakmanschap en leuke buitenactiviteiten. Proef ook van het buitenleven, bestel nu tickets met 45% korting!

Liefde voor het buitenleven

De zesde editie van Beleef Landleven is het verjaardagsfeestje van het magazine Landleven, wat dit jaar twintig jaar bestaat. En wat is het een gezellig feest op het terrein van het Nederlands Openluchtmuseum! Bezoekers vermaken zich met ouderwets leuke activiteiten als spijkerpoepen, koekhappen en zaklopen of met rustige workshop landschappen schilderen. Voor iedereen die van het buitenleven houdt en inspiratie zoekt voor tuinieren, eten en andere creativiteit is Beleef Landleven het aangewezen evenement.

Geniet dit zomerse weekend van Beleef Landleven! Bestel kaarten met 45% korting voor het hele gezin.

Natuurlijk en ambachtelijk op het culinaire plein

Op het culinaire plein van Beleef Landleven kunnen bezoekers puur natuurlijke en ambachtelijke (streek)producten bekijken, proeven en kopen. Je leert van alles over het verschil in kaas, hoe je ijs maakt van Lakenvelder koeienmelk en hoe Patrick Keizer ooit begon met zijn zelfgemaakte ketchup. Op het plein 'Heel Holland Weckt' vertelt Carolina Verhoeven van het Culinair Erfgoedcentrum in haar mobiele keuken over gezond en lekker fermenteren. Geen idee wat fermenteren is? Proef en stel hier je vragen aan Carolina.

Terug naar je roots

Op Beleef Landleven ga je terug naar de 'roots'. Iets wat ook kinderen fantastisch vinden! Vuur maken, een lepel carven, zalm en forellen bereiden, broodjes bakken. Siegurd van Leusen leerde al op jonge leeftijd om creatief om te gaan met wat de natuur ons biedt. Die kennis geeft hij graag door aan de bezoekers van Beleef Landleven. Ook een hele uitdaging is bomen klimmen. Op Beleef Landleven leert jong en oud 'professioneel' in bomen leren klimmen. Hoe dat in z'n werk gaat? Kom het zelf proberen!

NK Maaien met de zeis

Tip: op 10 september van 12:00 uur tot 14:30 uur zijn bezoekers van Beleef Landleven getuige van het NK Maaien met de zeis. Een spannende strijd tussen 15 teams van de provinciale organisaties Landschapsbeheer en Landleven. Wie maait het gras het snelst en het best? Die wint een gouden strekel en krijgt natuurlijk de eer.

Bezoekersinformatie Beleef Landleven

Beleef Landleven is van 9 tot en met 11 september dagelijks open van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entreeprijs: € 16,- voor volwassenen en € 12,- voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang.

Speciale actie: Bestel tickets met 45% korting voor Beleef Landleven via de website.
Foto 2. Huis en tuin worden weer net zo gezellig als vroeger op Beleef Buitenleven.
Foto 3. Voor kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten.
Foto 4. Terug naar de basis van het koken.
Foto 5. Dans in een folkloristische dansgroep!
Foto 6. Ook op Beleef Buitenleven: schattige dieren.
Foto 7. Geniet van pure en ambachtelijke producten.

Laatst gewijzigd: 2016-09-08 09:25:12 · Gepubliceerd: 2016-09-06 16:42:17 - 1503

Dit past bij 'Proef van het buitenleven in het Openluchtmuseum'