Ga mee op avontuur in Het Scheepvaartmuseum

Herfstvakantie actie: met 20% korting naar Het Scheepvaartmuseum |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Kanonnen afvuren en roeien in een gouden sloep

7 oktober 2016 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Piraten, matrozen en stoere zeebonken: ze spreken als geen ander tot de verbeelding van kinderen. Hoe is het om op zo’n groot VOC-schip te varen? Slaapt dat lekker, zo’n hangmat? En wie vuurt het kanon af? Een dag in Het Scheepvaartmuseum is voor kinderen een groot avontuur. Neem ze deze herfstvakantie mee en dat spannende verhaal wordt werkelijkheid.

Foto 1. Leer roeien als een echte Adelborst. Foto: Het Scheepvaartmuseum

Herfstvakantie in Het Scheepvaartmuseum

Kinderen kunnen hun ogen niet afhouden van VOC-schip Amsterdam, wat aan de steiger van Het Scheepvaartmuseum ligt. En gelukkig; iedere museumbezoeker mag aan boord komen van deze indrukwekkende replica. Om te zien hoe het er vroeger aan toe ging, toen stoere Oost-Indiëvaarders naar het Verre Oosten voeren. Hijs zelf de lading, kruip door het ruim en schiet een kanon af! Het is net alsof je zelf een matroos bent aan boord van dit grote schip. Of ben je liever een piraat? Bedenk zelf een verhaal en vind in Het Scheepvaartmuseum nog veel meer spannende avonturen. Speel het Aan Boord-spel met hele gezin en werk je op van matroos tot kapitein. Kleuters maken in de gezellige kijkhoek kennis met Rinus de Rat, de mascotte van het museum. En vergeet niet een kijkje te nemen bij het grootste dier op aarde: de walvis! In het verhaal van de walvis kom je alles te weten over dit machtige dier.

In de herfstvakantie kun je je iedere dag tussen 12:00 uur en 16:00 uur laten schminken als prins of prinses. Om het plaatje compleet te maken mag je ook nog je eigen Neptunuskroon versieren. En doe mee aan het extra vakantieprogramma of aan het kleuterprogramma 'De Koning gaat uit varen', waarin het gelijknamige Gouden Boekje centraal staat. Tip: bestel meteen tickets met 20% korting voor de herfstvakantie!

Varen als een koning

De koning gaat uit varen, wie gaat er met hem mee? Twintig sterke roeiers, op een rijtje, twee aan twee.

Iedere dag kun je in Het Scheepvaartmuseum de Koningssloep bewonderen, een prachtige gouden sloep waar koning Willem I als eerste mee mocht varen. In het kleuterprogramma 'De Koning gaat uit varen', kun je leren hoe je moet roeien op dit mooie schip. Ook Rinus de Rat wil graag mee met de Koningssloep, maar hij moet nog veel leren. Ga samen oefenen en roei erop los!

Wanneer? zaterdag 15 tot en met zondag 23 oktober om 12:00 uur en 14:00 uur.
Voor wie? Kinderen van drie tot zes jaar en hun (groot)ouders.
Prijs: gratis deelname met een entreebewijs. Aanmelden kan op de dag zelf in het museum. Let op: voor de activiteit is de capaciteit beperkt.

Roeien in een sloep van goud

Voor alle opa’s, oma’s, vaders, moeders en kinderen is er in de herfstvakantie een familierondleiding (7+) waar je van alles leert over de Koningssloep. Een enthousiaste gids neemt jullie mee door het museum en je leert hoe je in een Koningssloep moet roeien als een echte Adelborst. Deze marineofficiers in opleiding zijn de enigen die in de schitterende Koningssloep mogen roeien. Ook ontdek je wat de gouden versieringen op de Koningssloep eigenlijk betekenen. Deze mooie sloep is al 200 jaar oud en het museum bewaart de Koningssloep omdat hij zo fantastisch mooi is. En als je écht alles weet, bezoek je daarna zelf de prachtige Koningssloep in zijn eigen schiphuis!

Wanneer? Zaterdag 15 tot en met zondag 23 oktober om 13:00 uur en 13:15 uur. Duur circa 25-30 minuten.
Voor wie? kinderen van 7+ en hun (groot)ouders.
Prijs: gratis deelname met een entreebewijs. Aanmelden kan op de dag zelf in het museum. Let op: voor de activiteit is de capaciteit beperkt.

Herfstactie: met 20% korting naar Het Scheepvaartmuseum

Ga op avontuur in het Scheepvaartmuseum, deze herfstvakantie met 20% korting! Bestel tickets via DagjeWeg.NL Tickets.

Foto 2. Laat je in de herfstvakantie schminken. Foto: Het Scheepvaartmuseum
Foto 3. Indrukwekkend: het VOC-schip Amsterdam. Foto: Het Scheepvaartmuseum
Foto 4. Ontdek het verhaal van de walvis. Foto: Het Scheepvaartmuseum

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-10-12 11:15:35 · Gepubliceerd: 2016-10-03 15:00:31 - 3550