1

Vernieuwd Thialf opent trots zijn deuren

Schaatsers kunnen weer terecht in het prachtige ijsstadion

IJsbanen en skihallen in Nederland Nieuws door
Foto 1. Op de nieuwe ijsvloer kan weer hard geschaatst worden. Foto: © Fotopersburo Martin de Jong

archief oud artikel 10 november 2016 Sport Heerenveen, Friesland Schaatsliefhebbers opgelet: ijsstadion Thialf is vernieuwd! Na jarenlange verbouwing opende het schaatshart van Nederland in de eerste week van november trots zijn deuren. Topschaatsers Sven Kramer en Michel Mulder zijn al enthousiast, hoog tijd om zelf een bezoekje te plannen.

Word de nieuwe Sven

'Alles om het ijs', dat was de filosofie achter de verbouwing van Thialf in Heerenveen. De ijsbaan is nu letterlijk en figuurlijk het middelpunt van het stadion. Om de omloop staat een enorme ovale wand van glas. Draai dus de mooiste pirouettes en schaats iedereen voorbij, want vanaf alle kanten kijken er mensen mee! Ook de ijsvloer is compleet vernieuwd, waarmee Thialf de snelste en beste laaglandbaan van de wereld blijft. Thialf ademt topsport. Neem dus een flinke hap adem en verbeter je persoonlijke schaatsrecords. Oefen alvast voor de volgende Elfstedentocht, trommel vrienden op voor een potje ijshockey of verfijn je sierlijkste sprong op kunstschaatsen.

Adem in, adem uit

Neem naast je sportmoment ook even rust en bewonder het nieuwe hypermoderne jasje van Thialf. Op het dak zijn vijfduizend zonnepanelen geplaatst, waarmee het stadion het grootste zonnedak van alle stadions in Nederland heeft. Verdere verbouwingen zijn minder opvallend en hebben vooral met temperatuur en luchtvochtigheid te maken. Zo moet een luchtgordijn boven de tribune voorkomen dat de warme adem van het publiek invloed heeft op de structuur van het ijs. Moedig je schaatshelden dus maar weer lekker ongegeneerd aan!

Voor de echte officiële opening moeten we overigens nog even geduld hebben: die vindt plaats op 27 januari 2017. Tot die tijd is Thialf wel gewoon open.

IJsbanen bij jou in de buurt

Is Heerenveen wat te ver uit de richting? Schaatsland Nederland heeft natuurlijk talloze andere schaatsbanen. Haal je schaatsen maar van zolder, want de ijspret wacht!

Foto 2. Rondom de omloop van Thialf is een glazen wand gebouwd. Foto: © Fotopersburo Martin de Jong
Foto 3. In Thialf is er ijspret voor jong en oud. Foto: © Fotopersburo Martin de Jong
Foto 4. Het vernieuwde Thialf oogt hypermodern. Foto: © Fotopersburo Martin de Jong

Laatst gewijzigd: 2017-01-20 09:52:42 · Gepubliceerd: 2016-11-09 11:51:08 - 1066


-advertentiepositie-