1

Wintersprookje in de stad: Magisch Maastricht

Zelfs de grootste Scrooge wordt blij op het Vrijthof

Magisch Maastricht   Nieuws door
Foto 1. Dompel je onder in Magisch Maastricht. Foto: Maastricht Marketing / Eighty8things.

22 november 2023 Toerisme Maastricht, Limburg Kerstsfeer met een vleugje magie en romantiek, dat is Magisch Maastricht. Hoe koud het buiten ook is, je krijgt een warm gevoel vanbinnen als je door de stad langs de gezellige kraampjes loopt en de warme chocolademelk en wafels ruikt. Tel daar duizenden lichtjes, kerstmuziek, een reuzenrad en een ijsbaan op het Vrijthof bij op en je hebt de perfecte setting voor een kerstsprookje.

Vier feest op het Vrijthof

De dagen worden korter, de wind wordt kouder. Tijd voor extra gezelligheid! Van 30 november tot en met 31 december 2023 is het Magisch Maastricht, met een gezellige kerstmarkt op het Vrijthof. Het plein is omgetoverd tot een kerstdorpje inclusief food chalets, vrolijke kerstartikelen en een streekmarkt met Limburgse producten. Er is een winterse kermis met een carrousel voor de kleintjes. Ook dit jaar staat het 45 meter hoge reuzenrad weer op het plein! Ga de hoogte in voor een prachtig uitzicht en zoek daarna de gezelligheid op in het Grand Café of de Almhütte.

Foto 2. De Limburgse stad ademt sfeer en gezelligheid. Foto: Maastricht Marketing © Eighty8things.

Volg de Magische Lichtroute

Wil je de stad verkennen? Volg de lichtjes van de Magische Lichtroutes! De duizenden lichtjes die tijdens Magisch Maastricht door de straten hangen zijn niet alleen voor de sier. Ze vormen een route langs bekende hotspots en minder bekende pareltjes in de stad. Dit jaar zijn er drie verschillende routes. Wandel door de mooiste straatjes, ontdek betoverende hotspots en bewonder de lichtkunstwerken in het Sphinxkwartier en bij de Sint Servaasbrug. De routes kun je gratis downloaden op je smartphone of uitprinten via de pc. Je kunt de routes tot en met 31 december volgen.

Foto 3. Volg de Magische Lichtroutes door de stad. Foto: Maastricht Marketing © Sarah Leonora.

Voor de shoppers

Leuk en aardig al die activiteiten, maar wil je eigenlijk het liefst feestelijk shoppen en kerstige etalages bewonderen? Goed nieuws: tijdens Magisch Maastricht zijn winkels op veel dagen extra lang geopend. Check de precieze openingsdagen en -tijden op de website van Magisch Maastricht.

Foto 4. Op de kerstmarkt is het altijd gezellig druk. Foto: Maastricht Marketing © Eighty8things.

Magisch Maastricht aanraders

Foto 5. Het Vrijthof is het magische middelpunt van Maastricht. Foto: Maastricht Marketing © Eighty8things.

Laatst gewijzigd: 2023-11-22 16:27:03 · Gepubliceerd: 2016-11-30 11:21:00 - 26498