Smeer 'm tijdens de feestdagen: anti-kerst tips

Dagjes uit in de kerstvakantie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Weg met die markten en fairs: overleef de donkere dagen met deze uitjes

26 november 2017 Toerisme Landelijk Dat ge-ho ho ho en ge-let it snow komt je nu al de strot uit. En dan moeten de feestdagen nog beginnen... Met al je macht vermijd je Sky Radio, kerstmarkten en ander geforceerd gezellig geneuzel. Geen zorgen, DagjeWeg.NL is er voor je. Bekijk onze anti-kerst tips en overleef de feestdagen. Inclusief leuke uitjes, exclusief een stomme en te vrolijke kersttrui.

Foto 1. De dieren in AquaZoo Friesland sluiten hun ogen voor kerst. Zij geven ook geen moer om de feestdagen. Heerlijk. Foto: Roos Velting.

Ontloop de feestvreugde op een boerderij

KAMPEN - Trek je terug in een oude boerderij. Je hebt er alles wat je nodig hebt - dus je hoeft niet naar buiten om geconfronteerd te worden met hysterisch kerstgedoe. In B&B De Stadsboerderij heb je fluffy badjassen en slippers om comfortabel in te bivakkeren. Kijk een stapel dvd's - ze liggen voor je klaar - of ga schoorvoetend naar buiten, naar de bioscoop in Kampen. Oké, er zullen vast wat kerstfilms draaien, maar dan ga je gewoon naar die ene actiefilm of thriller. Lekker rustig!

Bekijk de wereld zonder lichtjes en frutsels

UTRECHT - Geen feestvreugde, maar keiharde realiteit. In het Drents Museum word je met je neus op de feiten van de wereld gedrukt. In de indrukwekkende tentoonstelling The American Drem - American Realism 1945 - 2017 zie je heel veel schilderijen van heel veel bekende Amerikaanse schilders zoals Andy Warhol en Roy Lichtenstein. En aangezien de tentoonstelling over realisme gaat, tonen veel schilderijen gewoon normale, saaie of trieste voorstellingen. Na een bezoekje aan het Drents Museum stap je in je auto en rijd je naar Duitsland - met een grote boog om al die vreselijke kerstmarkten - en bezoek je daar de tweede helft van de tentoonstelling in Kunsthalle Emden.

Hoe het leven echt is

ROTTERDAM - Geen mierzoete ballads over wat iemand voor Kerstmis wil, geen actrices in vreselijke rode jurkjes met wit bont. Maar een verhaal over hoe het leven echt is: zó kom je de feestdagen door. Liesbeth List de musical tourt nog tot 7 januari 2018 door Nederland. Musicalsterren als Renée van Wegberg en Michael Konings schitteren in deze soms vrolijke en soms droevige musical. Zing lekker mee met Pastorale in plaats van die stomme kerstliedjes die je overal hoort. Luister niet naar 'het systeem' en vier de feestdagen lekker tegendraads: gewoon helemaal niet! Maak er een weekendje weg van en blijf slapen bij Preston Palace in Almelo. Dat ziet er net zo heerlijk uit als het klinkt. neem overdag een duik in het subtropische zwembad en waan je op een eiland hier heel ver vandaan, waar geen vlokje sneeuw ligt. Hoef je je ook niet te ergeren aan al die akelige kerstprogramma's - om nog maar te zwijgen over al die loterij- en frisdrankreclames vol sneeuw, kerstballen en feestvreugde. Blegh.

De hort op met pinguïns en zeehonden

LEEUWARDEN - Geen vliegende rendieren met gekke namen, wel een hoop schattige pinguïns en zeehonden. En het mooiste aan AquaZoo Friesland: die beesten hebben géén idee dat het kerst is. Wat een verademing! Nu maar hopen dat niemand begint over Friese schaatskoorts of andere winterse activiteiten die je in gedachten aan de kerstdagen kunt koppelen. Verwen jezelf met een overnachting in het Hotel Post-Plaza Leeuwarden. Best luxe, maar dan slaap je wel in een Fries pand uit de achttiende eeuw.

Foto 2. Geen gedekte kersttafel, maar de tafel van Liesbeth List! Foto: Roy Beusker Fotografie.

Laatst gewijzigd: 2017-12-14 11:06:25 · Gepubliceerd: 2016-12-09 15:45:28 - 1986