5 Belgische kerstevenementen die betoveren

Meer kerstmarkten |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Beleef een perfecte kerst in België boordevol ijspret en gezelligheid

15 december 2016 Durbuy, Luxemburg-Belgie Duizenden lichtjes, een fonkelende ijsbaan en ronddraaiende paardjes op een knusse winterkermis. Met een glaasje glühwein of een dorstlessend kerstbiertje in de hand vier je kerst als geen ander in België. Dus neem een paar schaatsen mee, zet een kerstmuts op en bezoek één van deze vijf nostalgische Belgische kerstevenementen.

Foto 1. Volop winterpret op de ijsbaan. Foto: Toerisme Oostende vzw

Kerstman op bezoek in Koersel

KOERSEL - Ouderwetse tradities, een levende kerststal en een cadeautje van een echte kerstman. Koersel ontpopt zich op zaterdag 17 december en zondag 18 december tot een traditioneel kerstdorp. Doe je kerstinkopen bij één van de vele kerstmarktkraampjes, met een kopje warme chocomelk of glühwein in de hand geniet je van optredens van diverse rondtrekkende bandjes. Kinderen vermaken zich in de nostalgische kermisattracties, zoals de rupsbaan en paardenmolen. Ook brengt de kerstman een bezoekje aan het magische kerstdorp.

Bezoek Koersel Kerst op zaterdag 17 december en zondag 18 december op het Koersels Kerkplein.

Duizenden kaarsjes

DURBUY - Volgens de inwoners is Durbuy het kleinste stadje ter wereld. Verrassend op deze pittoreske plek is de grote markt met ambachtslui, verschillende kerststallen en heerlijke lekkernijen. Ook klinken er door het hele dorp heen vrolijke kerstliederen. Wat de kerstmarkt van Durbuy extra bijzonder maakt, zijn de duizenden kaarsjes die de stad verlichten. Kom langs voor een sprookjesachtige ervaring!

Kerstmarkt Durbuy is nog tot zondag 8 januari te bezoeken.

Chocolade en peperkoek

LUIK - Wie nog unieke decoratie zoekt voor in de kerstboom, kan in Luik terecht. Hier verkopen ze de mooiste glazen kerstballen die ook nog eens met de hand beschilderd worden! De stad is compleet omgetoverd tot Scandinavisch kerstdorp met verschillende houten chalets, kronkelige straatjes en een speciaal postkantoor waar mooie kerstkaarten en postzegels te koop zijn. Heb je zin in iets lekkers? Het kerstdorp verkoopt de heerlijkste chocolade, peperkoek en er is zelfs een speciaal kerstbiertje verkrijgbaar!

Kerstmarkt in Luik is tot en met vrijdag 30 december te bezoeken.

Overdekte ijspiste

OOSTENDE - Haal je schaatsen maar van zolder, want tijdens Winterijs in Oostende ligt er dit jaar sowieso ijs. Schaats de sterren van de hemel op de overdekte ijspiste van maar liefst duizend vierkante meter. IJspret gegarandeerd! Kinderen hebben hun eigen schaatsgedeelte van honderdtwintig vierkante meter. De stad pakt uit met diverse kinderattracties en een gigantische kerstboom met niet minder dan 14.000 lichtjes. Op de Christmas Village op het Vissersplein zijn vanaf 22 december tot 2 januari internationale etenswaren te koop. Er zijn kraampjes te vinden met gerechten uit onder andere Frankrijk, Roemenië en Italië. Natuurlijk kun je ook gewoon langskomen om kerstinkopen te doen.

Winterijs Oostende is geopend tot en met zondag 8 januari.

Warme wafels met chocoladesaus

AALST - Kom discoschaatsen op de ijspiste in Aalst. Hier beleef je niet alleen de grootste winterpret, maar zijn ook Wickie de Viking en de prinsesjes van Prinsessia (Studio 100) in levende lijve van de partij. Op het evenementenplein swing je op live muziek uit de jaren zeventig en allerlei vrolijke kersthits. Warm je op met een lekker streek- of fruitjenevertje en vergeet niet het Aalsters Boomstammetje te proeven (een warme wafel in kerstboomvorm met eroverheen een warme chocoladesaus).

Aalst Kerstmagie is tot en met zondag 8 januari te bezoeken.

Foto 2. 's Avonds is de ijsbaan sfeervol verlicht. Foto: Toerisme Oostende vzw
Foto 3. Geniet van verschillende kermisattracties. Foto: Toerisme Oostende vzw
Foto 4. De ijsbaan ligt klaar om bereden te worden. Foto: Toerisme Oostende vzw
De kerstman in Koersel. Foto: © Toerisme Beringen

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-01-03 15:32:56 · Gepubliceerd: 2016-12-15 15:00:41 - 1376