Top 3 vuurwerkshows voor oud en nieuw

Uitjes in de kerstvakantie |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Sluit het jaar af met een knallend feestje

18 december 2016 Toerisme Landelijk Op de bank aftellen bij een programma van Linda de Mol met een bak oliebollen op schoot heb je nu wel gezien. Kom van die bank af en ga het huis uit. Er is zoveel leuks te doen tijdens oud en nieuw! Een paar tips om je laatste dagje uit van 2016 mee te vullen én om het nieuwe jaar goed mee te beginnen.

Foto 1. Vier oud en nieuw met een spectaculaire vuurwerkshow! En overdag zijn er genoeg leuke activiteiten in de buurt. Foto: Pexels.com.

Het Nationale Aftelmoment in Amsterdam

AMSTERDAM - Het Nationale Aftelmoment is dit jaar opnieuw bij het Scheepvaartmuseum. De indrukwekkende vuurwerkshow op het Oosterdok belooft spectaculair te worden, met het mooie museum en VOC-schip Amsterdam op de achtergrond. Andere aftelmomenten in Amsterdam worden georganiseerd op de Nieuwmarkt, het Leidseplein en op het Rembrandtplein. Tip: vermijd de Dam en ga langs de Amstel staan, dan heb je een mooi uitzicht. Op het Museumplein is het terras van Ice* Amsterdam vanaf 20:00 geopend. Kun je al borrelend en schaatsend het nieuwe jaar in.

Het Nationale Vuurwerk in Rotterdam

ROTTERDAM - De Erasmusbrug is het middelpunt van Het Nationale Vuurwerk, de grote vuurwerkshow die live op RTL wordt uitgezonden tijdens oud en nieuw. Vanaf 22:30 uur klinken de grootste hits van het afgelopen jaar op de kade. Het is geen intiem feestje: er worden zo'n veertigduizend mensen verwacht en de toegang is gratis. De vuurwerkshow om middernacht is één van de bekendste en grootste shows van Nederland.

Grootste vreugdevuren ter wereld

SCHEVENINGEN - Vanaf 27 december wordt er keihard gewerkt aan het Vreugdevuur Scheveningen. De twee gigantische vreugdevuren op het strand behoren tot de grootste ter wereld en zijn uitgeroepen tot Nationaal Immaterieel Cultureel Erfgoed van Nederland. Vorig jaar had Scheveningen zelfs het wereldrecord te pakken. De vuren worden op 31 december rond middernacht aangestoken. Op oudjaarsdag is er van alles te beleven, zoals de ICE EXPO Scheveningen, de ijsbaan Kurhausplein On Ice en - leuk voor de kids - de ICE Roetsjbaan op de boulevard.

Tip: de Sneeuwjaarsduik bij SnowPlanet is een ijskoud begin van 2017 en een variant op de Nieuwsjaarsduik. Ren tijdens de nieuwsjaarsrun over het parcours op de skipiste of duik als echte durfal in een berg sneeuw. Deelname is helemaal gratis, maar je moet je wel van tevoren even aanmelden via de website. Na afloop proost je in de après-ski op het nieuwe jaar.
Foto 2. Samen schaatsen, borrelen en aftellen naar het nieuwe jaar in Amsterdam. Foto: Ice* Amsterdam.
Foto 3. 's Avonds met een drankje bij het vreugdevuur, overdag roetsj je van De Pier naar de boulevard. Foto: Casper van Dort en Johan Berkhout.

Laatst gewijzigd: 2016-12-16 16:58:59 · Gepubliceerd: 2016-12-16 11:11:16 - 927