7 leuke kerstmarkten

Bekijk alle kerstmarkten |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kom in de ultieme kerstsfeer op een gezellige kerstmarkt

28 oktober 2019 Toerisme Landelijk Leef toe naar de kerstdagen en bezoek een sfeervolle kerstmarkt! Geniet van glühwein, oliebollen en warme chocolademelk nadat je een pirouette hebt gedraaid op de ijsbaan. Doe inspiratie op voor je feestoutfit en maak een selfie met de kerstman. Vele steden veranderen in een sprookjesachtig decor deze periode. Wij zetten zeven leuke kerstmarkten op een rij. Vrolijk kerstfeest!

Foto 1. Valkenburg is een betoverend kerstsprookje deze dagen. Foto: Kerststad Valkenburg.

1. Schaatsen op het Museumplein

AMSTERDAM - Het Museumplein verandert van 13 tot en met 26 december 2019 in een heus winterdorp! Struin tussen de gezellige chalets en waan je in een winterse wereld tijdens Ice Village Amsterdam. Maak een rondje op de schaatsbaan met het prachtige Rijksmuseum op de achtergrond.

2. Winterwonderland in Zeeland

MIDDELBURG - In het zuiden van het land weten ze hoe je een feestje viert. Kom in de kerstvakantie gezellig langs in Zeeland. Zwier een rondje op de schaatsbaan, warm jezelf op met een kop warme chocolademelk en geniet van wintersfeer in de historische binnenstad, die wekenlang is omgetoverd in Winterstad Middelburg. Net als vorig jaar barst het feest 1 december los.

3. Kerst van adel

DEN HAAG - Doe eens gek, vier kerst als royalty! Vanaf 9 tot en met 22 december 2021 is de romantische Royal Christmas Fair in hartje Den Haag, op het romantische Lange Voorhout vlakbij het Binnenhof. Met veel vuurtjes, lichtjes, kerstacteurs, kinderkoren, de kerstman en leuke kinderactiviteiten!

4. Veluwe in wintersferen

BARNEVELD - GEANNULEERDEen Veluwse kerst vier je tijdens Candlelight Shopping in Barneveld! Tijdens dit evenement vind je in het dorpscentrum kraampjes, koren en lekker eten. Koop de leukste handgemaakte producten en geniet van de sfeervolle muziek in het winterdorp. Goed te combineren met een mooie wandeling in het Veluwse bos!

5. Frohe Weihnachten

OBERHAUSEN - Zoek je paspoort op en spring in de auto, want van 15 november tot en met 23 december 2019 moet je op de kerstmarkt in Oberhausen zijn! Doe je laatste kerstinkopen tussen de schilderachtige huisjes en dennenbomen vol fonkelende lichtjes. De kids vermaken zich ook wel; zij kunnen meerijden in het treintje of op de carrousel.

6. Ondergronds kerstsprookje

VALKENBURG - Een kerstachtig sprookje komt tot leven op de kerstmarkt in de Fluweelengrot. De historische muurschilderingen maken het plaatje compleet. Vier kerst in Valkenburg en beleef het ultieme kerstgevoel, alsof je je in een magische sneeuwbol bevindt.

7. Selfie met de kerstman

HAARLEM - De Haarlemse binnenstad was nog nooit zo gezellig als tijdens de kerstmarkt in Haarlem. Op 7 en 8 december 2019 koop je hier de leukste kerstcadeaus, luister je naar diverse koren op prachtige historische locaties en kom je helemaal in de kerstsfeer. Laat die kerstdagen maar komen!

Bekijk een overzicht van alle kerstmarkten.
Foto 2. Schaats een rondje met het Rijksmuseum op de achtergrond. Foto: Ice Village Amsterdam.

Laatst gewijzigd: 2021-11-22 17:25:40 · Gepubliceerd: 2016-12-16 15:02:20 - 61607