7 leuke kerstmarkten

Kom in de ultieme kerstsfeer op een gezellige kerstmarkt

Bekijk alle kerstmarkten   Nieuws door
Foto 1. Duik onder in de gezellige Gemeentegrot in Valkenburg, vol lichtjes en andere kerstdecoratie. Foto: Kerststad Valkenburg

14 november 2022 Toerisme Landelijk Leef toe naar de kerstdagen en bezoek een sfeervolle kerstmarkt! Geniet van glühwein, oliebollen en warme chocolademelk nadat je een pirouette hebt gedraaid op de ijsbaan. Doe inspiratie op voor je feestoutfit en maak een selfie met de kerstman. Vele steden veranderen in een sprookjesachtig decor deze periode. Wij zetten zeven leuke kerstmarkten op een rij. Vrolijk kerstfeest!

1. Schaatsen op het Museumplein

AMSTERDAM - Het Museumplein verandert van 14 tot en met 26 december 2022 in een heus winterdorp! Struin tussen de gezellige chalets en waan je in een winterse wereld tijdens Ice Village Amsterdam. Maak een rondje op de schaatsbaan met het prachtige Rijksmuseum op de achtergrond.

2. Kerst vieren in een vesting

BOURTANGE - Duizenden lichtjes twinkelen in de historische vesting tijdens de donkere decemberdagen. Bezoek de Kerstmarkt in Vesting Bourtange, waar de pleinen en bastions gevuld zijn met gezellige kerstkraampjes. Kom langs in het weekend van 3 en 4 december, 10 en 11 december of 17 en 18 december en geniet van deze knusse kerstmarkt in het noorden.

3. Kerst van adel

DEN HAAG - Doe eens gek, vier kerst als royalty! Vanaf 8 tot en met 23 december 2022 is de romantische Royal Christmas Fair in hartje Den Haag, op het romantische Lange Voorhout vlakbij het Binnenhof. Met veel vuurtjes, lichtjes, kerstacteurs, kinderkoren, de kerstman en leuke kinderactiviteiten!

4. Veluwe in wintersferen

BARNEVELD - Een Veluwse kerst vier je tijdens Candlelight Shopping in Barneveld ! Tijdens dit evenement op 17 december vind je in het dorpscentrum kraampjes, koren en lekker eten. Koop de leukste handgemaakte producten en geniet van de sfeervolle muziek in het winterdorp. Goed te combineren met een mooie wandeling in het Veluwse bos!

5. Frohe Weihnachten

OBERHAUSEN - Zoek je paspoort op en spring in de auto, want van 11 november tot en met 23 december 2022 moet je op de kerstmarkt in Oberhausen zijn! Doe je laatste kerstinkopen tussen de schilderachtige huisjes en dennenbomen vol fonkelende lichtjes. De kids vermaken zich ook wel; zij kunnen meerijden in het treintje of op de carrousel.

6. Ondergronds kerstsprookje

VALKENBURG - Een kerstachtig sprookje komt tot leven op de kerstmarkt in de Fluweelengrot. De historische muurschilderingen maken het plaatje compleet. Vier vanaf 18 november kerst in Valkenburg en beleef het ultieme kerstgevoel, alsof je je in een magische sneeuwbol bevindt.

7. Selfie met de kerstman

HAARLEM - De Haarlemse binnenstad was nog nooit zo gezellig als tijdens de kerstmarkt in Haarlem. Op 9, 10 en 11 december 2022 koop je hier de leukste kerstcadeaus, luister je naar diverse koren op prachtige historische locaties en kom je helemaal in de kerstsfeer. Laat die kerstdagen maar komen!

Bekijk een overzicht van alle kerstmarkten.
Foto 2. Struin over het Lange Voorhout en geniet van de Royal Christmas Fair. Foto: Anne de Rijk Fotografie

Laatst gewijzigd: 2022-11-29 09:33:42 · Gepubliceerd: 2016-12-16 15:02:20 - 66861