Dagje gamen in de bioscoop

Minecraft in de bioscoop |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Nieuw: speel minecraft met andere gamers in een bioscoop

22 december 2016 Trends Arnhem, Gelderland Met honderd man tegelijk gamen, in één zaal, met één groot scherm. Voor Minecrafters organiseert Gamestad regelmatig een evenement Minecraft in de bioscoop, met een bekende YouTuber. Speel binnenkort samen met bekende YouTuber Bardo Ellens en duik met z'n allen in een spannende wereld.

Foto 1. Zo ziet een wereld er in Minecraft uit. Foto: minecraft.gamestad.com

Met honderd man Minecraften

Online gaming wordt een echt dagje uit met het evenement Minecraft in de bioscoop. In Theater de Leeuw organiseert Gamestad op 28 december 2016 een gaaf feestje voor Minecrafters, die met z'n allen gaan gamen op het witte doek. Initiatiefnemer Raoul van Heese van Gamestad legt uit: "Je zit in de bioscoopzaal en je gamet mee in het verhaal. De mensen zitten met een laptop, van zichzelf of gehuurd van ons, en loggen in op de Minecraft-server. Daarna zijn ze allemaal met hun avatar zichtbaar op het scherm - tot honderd spelers - en aanwezig in een game. Daarin kun je met elkaar bouwen of battelen. Dat doen we anderhalf uur, zo lang duurt een voorstelling. Sommige kinderen spelen dan meteen nog een voorstelling lang mee."

Interactie met YouTuber

Het is inmiddels de derde editie van Minecraft in de bioscoop door Gamestad en Raoul bevestigt dat er veel animo voor is. Iedere editie wordt ondersteund door een bekende YouTuber, op 28 december is dat Bardo Ellens, bekend van zijn YouTube-kanaal BanjoMovies. "Het is een online spel, maar vanuit daar nodigen we mensen uit elkaar te ontmoeten", vertelt Raoul. "Het is een leuk feestje voor hen, met dus een meet & greet met een YouTuber en een handtekeningenactie. Wat wij heel leuk vinden is dat het gebeurt dat kinderen hun vinger opsteken en roepen: ‘He Bardo, mag ik je wat vragen?’ Er is heel veel interactie in de zaal." De bekende YouTuber zit voor in de zaal met twee sidekicks en geeft opdrachten aan de deelnemers. "Een soort scoutingleider voor die jongens en meisjes", aldus Raoul.

Blijven spelen

Na het evenement blijft de Minecraft-server doordraaien en kunnen gamers online verder spelen in de wereld. Gamestad organiseert de evenementen vanuit hun achtergrond als gamedevelopers en de workshops die ze aanbieden. Kinderen én volwassenen kunnen bij Gamestad workshops 'Games maken' volgen. "ICT is booming en er is een tekort aan ICT'ers. Wij zien zoveel mogelijkheden met de jonge generatie, de digital natives, en we willen hen de mogelijkheden laten zien. Hen verleiden om verder te kijken, naar hoe een game gemaakt wordt."

Tip: ook op het GeoFort speel je Minecraft. Speciaal tijdens de kerstvakantie: Minecraft in Kerstsfeer!
Foto 2. Met z'n allen Minecraften op het witte doek. Foto: minecraft.gamestad.com

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-09-04 08:46:19 · Gepubliceerd: 2016-12-22 09:30:52 - 2931