Winterpret tussen de treinen

Het Spoorwegmuseum |  
Nieuws door
Foto 1. Leen gratis schaatsen en ga de schaatsbaan op in Winter Station. Foto: Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is in de kerstvakantie Winter Station

23 december 2016 Toerisme Utrecht, Utrecht Het Spoorwegmuseum in Utrecht haalt tijdens de kerstvakantie alle kerstdecoratie uit de kast. Voor Winter Station wordt er zelfs een ijsbaan tevoorschijn getoverd! Leen gratis schaatsen, rijd een rondje en rust uit in een luxe restauratiewagon met iets lekkers te eten. Of wordt het een snel broodje worst of oliebol en weer snel terug het ijs op?

Het Spoorwegmuseum pakt iedere kerstvakantie uit met het Winter Station, van 24 december 2016 tot en met 8 januari 2017. Lichtjes, muziek en een echte schaatsbaan toveren het museum om tot een winters tafereel, waar het hele gezin in de kerstvakantie van geniet. Rond een ouderwetse stationsbank vinden bezoekers de ijsbaan, waar iedereen een rondje op kan wagen. Schaatsen hoef je niet mee te nemen, want die zijn gratis te leen in Het Spoorwegmuseum.

Stuur een kaartje

Bij de ingang van Het Spoorwegmuseum krijgt iedere bezoeker tijdens het Winter Station een wenskaart. Die kun je bij het speciale kerstpostkantoor versturen of in de wenskaartenwand hangen. Ook nieuw dit jaar is het Draaimolenrestaurant, waar je al draaiend tussen de treinen kunt eten. Voor wie liever stilzit tijdens het eten is er de luxe restauratiewagon van Compagnie Internationale des Wagons Lits, waar je in stijl kunt dineren.

Elke dag activiteiten

Iedere dag staan Annemiek en dochters klaar om alle kindergezichtjes te schminken en met een airbrush de mooiste tattoos te zetten. En er klinkt overal muziek! Op het achterterrein zorgt de accordeonspeler voor gezellige muziek bij het kampvuur, waar iedereen gratis marshmallows mag roosteren. In de grote hal staan verschillende artiesten op het podium en overal zijn lekkere hapjes verkrijgbaar. Oliebolletje erbij of een braadworst?

Tentoonstelling over Utrecht Centraal

Voor wie niet zoveel op heeft met alle winterpret heeft Het Spoorwegmuseum nog verschillende tentoonstellingen in huis. Bekijk bijvoorbeeld de tentoonstelling Utrecht Centraal. Hierin is te zien hoe het station zich van 1843 ontwikkelde tot het grote en moderne stationsgebied van nu.

Ook tijdens de feestdagen open!

Winter Station is ook op eerste en tweede kerstdag en op oudjaarsdag en nieuwjaarsdag open! Het museum sluit dan wel eerder, al om 17:00 uur.
Foto 2. Rijd een rondje mee in de nostalgische draaimolen! Foto's: Het Spoorwegmuseum
Foto 3. Welkom op het Winter Station!
Foto 4. Verstuur een mooie wenskaart in het kerstpostkantoor.

Laatst gewijzigd: 2016-12-28 16:29:07 · Gepubliceerd: 2016-12-22 12:01:04 - 1821