1

Begin 2017 met winterse nieuwsjaarswandelingen

Vier het nieuwe jaar met winterse wandelingen

Nieuwjaarswandelingen Nieuws door
Foto 1. Sluit 2016 af of begin het nieuwe jaar met een frisse, winterse wandeling. Inclusief oliebollen en warme chocolademelk! Foto: Pexels.com.

archief oud artikel 30 december 2016 Toerisme Landelijk Een van de beruchte valkuilen van de feestdagen: jezelf onnodig volproppen. Geeft niks hoor, geniet er maar lekker van. Het geeft je alleen maar extra reden om daarna naar buiten te gaan! Het winterse landschap nodigt je uit voor een mooie wandeling. Er staan genoeg nieuwjaarswandelingen op de planning. Sommige inclusief oliebollen als beloning, dat dan weer wel.

Oliebollen eten met de boswachter

AMSTELVEEN - In Amstelveen loop je het kerstdiner er zo weer af in het Amsterdamse Bos. Op 30 en 31 december verzamelen sportievelingen en natuurliefhebbers zich voor de Oliebollenwandeling in het Amsterdamse Bos. Een boswachter neemt je mee door het bos en laat je alle mooie plekjes zien terwijl je de nodige lichaamsbeweging krijgt. Aan het einde word je beloond met een oliebol. Vooruit, die heb je verdiend. Meedoen aan de Oliebollenwandeling? Meld je vooraf aan.

Lui maar erg leuk alternatief

ROTTERDAM - Een beetje een luie versie van de nieuwjaarswandeling, maar wel erg leuk: de Oliebollenrit van Miniworld. In een oude tram rijd je door het moderne Rotterdam. Letterlijk een combinatie van oud en nieuw dus. Zo ontdek je op 31 december alle hotspots vanuit je luie zetel. En je krijgt nog oliebollen ook. Niet zomaar oliebollen, maar oliebollen van oliebollenkoning Richard Visser. Let op: wel even vooraf reserveren.

Tip voor in de kerstvakantie: bestel tickets voor Miniworld Rotterdam via DagjeWeg.NL Tickets en krijg een gratis speurtocht.

Samen wandelen met singles

STAVERDEN - De feestdagen draaien om samenzijn met familie en vrienden en ook de liefdesfilms vliegen ons om de oren. Best pittig als je alleen bent. Fijn dus dat er ook nieuwjaarswandelingen bestaan voor singles! De Alleengaandenwandeling op 1 januari brengt vrijgezelle wandelliefhebbers samen om het nieuwe jaar in te luiden. Een boswachter neemt je mee over het landgoed Staverden. Aan het einde van de tocht geniet je samen van hapjes en drankjes. Vooraf aanmelden verplicht.

Op zoek naar de lente

APPELSCHA - Het is hartje winter, maar de natuur maakt zich al klaar voor de lente van 2017. Wandel op 8 januari met de boswachter mee met de Nieuwjaarswandeling door het Drents-Friese Wold. Een mooi begin van het nieuwe jaar, samen speuren naar de eerste tekenen van het voorjaar. Want ook al lijkt de natuur in winterslaap, dat is natuurlijk absoluut niet zo. De boswachter vertelt je onderweg alles over de omgeving. Let wel: de tocht is niet geschikt voor mindervaliden, kinderwagens of honden.

De heide op met warme chocolademelk

HEERLEN - De boswachter van de Brunssummerheide maakt zich op voor een winterwandeling over de heide. Loop met hem mee tijdens de Warm Welkom Nieuwjaarswandeling. Op 8 januari en ontdek hoe bijzonder en sterk de natuur in de winter is. Honden zijn ook van harte welkom om mee te wandelen. Na de winterse tocht proost je samen warmpjes voor het haardvuur op het nieuwe jaar met een kop warme chocolademelk.

Foto 2. Walking in a winterwonderland. Met beginnetjes van de lente en iets lekkers als beloning aan het einde van de tocht. Foto: Pexels.com.

Laatst gewijzigd: 2016-12-30 14:41:22 · Gepubliceerd: 30 december 2016 - 1061