Sportief winterwonderland in Holland

Schaatsen en skiën | Nieuws door Coby Boschma

Alvast de piste op - en voor de gezellige après-ski er weer af

7 januari 2017 Sport Landelijk De sneeuwvlokken zijn hier schaars, maar o wat hebben we een hoop liefhebbers in Nederland. Wintersporters gaan massaal indoor skiën en snowboarden in eigen land. Om zich voor te bereiden op een vakantie of om toch nog een beetje sneeuwkoorts te krijgen tussen de Hollandse regenbuien door. Wij zetten drie mooie locaties op een rijtje!

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Op wintersport in Nederland: trotseer de piste in de polder. Foto: Skidôme Terneuzen.
Foto 1. Op wintersport in Nederland: trotseer de piste in de polder. Foto: Skidôme Terneuzen.

Race door de sneeuw in een tube

Een beetje huiverig om gelijk de latten onder te binden? In Skidôme Terneuzen hebben ze iets leuks bedacht om je te laten wennen aan de piste. Glijd de besneeuwde berg af in een tube! Een opgeblazen band waarin je lekker veilig, lekker lui en vooral razendsnel de helling af kunt sjezen. Ook een goede manier om de kinderen aan de piste te laten wennen. Allang een pro op de ski's? Er is ook genoeg ruimte om op de piste te freestylen. Na alle inspanningen plof je neer in een waar wintersportdorp voor typische gerechten als wienerschnitzel en apfelstrudel.

Oefenen op een eindeloze piste

Bij Snowlimits Groningen - alleen al leuk vanwege de naam - ga je niet letterlijk een piste af. Hier kun je juist goed oefenen op je techniek. Of je nu voor het eerst gaat skiën of voor je volgende vakantie een opfriscursus nodig hebt. De indoor skihal is een mechanische band die steeds maar doorgaat. Je komt dus niet echt veel vooruit, maar aan jou wel de taak om overeind te blijven. Er is ook een rodelbaan, ook wel funslope, waar je met sleetjes van af kunt glijden.

Après-ski is er niets bij

Niet zomaar een skihal met alweer zo'n leuke naam, maar eentje met personeel dat topsporters in de wintersport helpt. De bootfitter van Skicenter Edelweiss helpt jou ook graag de perfecte laars te vinden om te skiën als een pro. Gewoon voor de lol mag natuurlijk ook. Skiën kan hier voor topsporters, liefhebbers en feestvierders: Edelweiss organiseert heuse skifeestjes. Eigenlijk een après-ski, maar dan al tijdens het skiën.

Kom zelf skiën of een skiles volgen in een indoor skihal. Foto: Skidôme Terneuzen.
Foto 2. Kom zelf skiën of een skiles volgen in een indoor skihal. Foto: Skidôme Terneuzen.
In een tube van de piste sjezen is extra leuk voor kinderen. Foto: Skidôme Terneuzen.
Foto 3. In een tube van de piste sjezen is extra leuk voor kinderen. Foto: Skidôme Terneuzen.
Laatst gewijzigd: 2017-01-17 10:15:53 · Gepubliceerd: 2017-01-06 08:45:34 - 987