Sportief winterwonderland in Holland

Skiën, ijskarten en snowboarden in Nederland

Schaatsen en skiën Redactioneel door
Foto 1. Op wintersport in Nederland: trotseer de piste in de polder. Foto: SnowWorld Terneuzen.

26 februari 2018 bijgewerkt: 17 februari 2023 Sport Landelijk De sneeuwvlokken zijn hier schaars, maar o wat hebben we een hoop liefhebbers in Nederland. Wintersporters gaan massaal indoor skiën en snowboarden in eigen land. Om zich voor te bereiden op een vakantie of om toch nog een beetje sneeuwkoorts te krijgen tussen de Hollandse regenbuien door. Wij zetten drie mooie locaties op een rijtje!

Race door de sneeuw in een tube

Een beetje huiverig om gelijk de latten onder te binden? In SnowWorld Terneuzen hebben ze iets leuks bedacht om je te laten wennen aan de piste. Glijd de besneeuwde berg af in een tube! Een opgeblazen band waarin je lekker veilig, lekker lui en vooral razendsnel de helling af kunt sjezen. Ook een goede manier om de kinderen aan de piste te laten wennen. Allang een pro op de ski's? Er is ook genoeg ruimte om op de piste te freestylen. Na alle inspanningen plof je neer in een waar wintersportdorp voor typische gerechten als wienerschnitzel en apfelstrudel.

IJskoud en razendsnel in Rucphen

In Rucphen heb je alles voor een spectaculaire wintersport in eigen land! Dat je eindeloos kunt skiën en snowboarden bij SnowWorld Rucphen weten veel mensen wel. Maar wist je dat je er ook kunt ijskarten? In een speciale kart race je over een spekgladde baan van ijs. Kom een dagje boarden, skiën en racen!

Oefenen op een eindeloze piste

Bij Snowlimits Groningen - alleen al leuk vanwege de naam - ga je niet letterlijk een piste af. Hier kun je juist goed oefenen op je techniek. Of je nu voor het eerst gaat skiën of voor je volgende vakantie een opfriscursus nodig hebt. De indoor skihal is een mechanische band die steeds maar doorgaat. Je komt dus niet echt veel vooruit, maar aan jou wel de taak om overeind te blijven. Er is ook een rodelbaan, ook wel funslope, waar je met sleetjes van af kunt glijden.

Foto 2. Kom zelf skiën of een skiles volgen in een indoor skihal. Foto: SnowWorld Terneuzen.
Foto 3. In een tube van de piste sjezen is extra leuk voor kinderen. Foto: SnowWorld Terneuzen.

Laatst gewijzigd: 2023-02-17 18:02:59 · Gepubliceerd: 26 februari 2018 - 3891