Restaurants met meer dan een standaard kindermenu

Biefstuk met aardappels, taco's en carpaccio voor de kids

Restaurants Redactioneel door
Foto 1. Op culinaire tour. Foto: Pexels.com.

10 januari 2017 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Toerisme Landelijk Gek eigenlijk dat veel restaurants alleen patat met frikandel of een pannenkoek op het kindermenu hebben staan, nietwaar? Wie dacht dat kleine gasten alleen vette hap willen eten tijdens een diner met hun ouders, heeft het mis. Tenminste, zo denken ze bij deze kindvriendelijke restaurants die meer dan een standaard kindermenu aanbieden. Tijd om op culinaire tour te gaan. Bon appétit!

Mexicaanse keuken voor kleine gasten

DEN HAAG - Laat je kleintje kennismaken met de Mexicaanse keuken. Bij Popocatepetl maken ze de lekkerste nacho's, enchilada's en taco's. Het restaurant biedt een speciale kinderkaart aan, para niños. Een groot voordeel van Mexicaans eten is dat veel dingen niet met mes en vork gegeten kunnen worden. Ongegeneerd met je handen eten, is hier dan ook compleet acceptabel.

Biefstuk met gebakken aardappels

NIJMEGEN - Bij Humphrey's in Nijmegen leren je kinderen pas echt wat uit eten gaan inhoudt. Op het Humphrey's kindermenu staat een driegangendiner met porties aangepast op de kleine eter. Neem een lekker tomatensoepje, carpaccio of een mini-salade als voorgerecht. Als hoofdgerecht is er keuze uit pasta bolognese of een heerlijk biefstukje met gebakken aardappels. Maar je kan er ook gewoon patat met frikandel als hoofdgerecht kiezen.

Culinaire ervaring in de Franse keuken

BREDA - Met smaakontwikkeling kan je niet vroeg genoeg beginnen, vinden ze bij Restaurant Meinesz in Breda. Vanuit dat principe zijn er in dit Franse restaurant geen frikandellen of kroketten te vinden. Kinderen hebben er net zoveel keuze als volwassenen, want van alle gerechten mogen namelijk kleinere porties besteld worden. Geniet van een traditioneel vissensoepje, garnalen, wijngaardslakken of mosselen. Uiteraard staan er ook allerlei vleesgerechten op de kaart. De ultieme gelegenheid voor het hele gezin om de culinaire grenzen te verleggen.

Italiaans eten voor bambino's

UTRECHT - Heerlijke Italiaanse pasta's, pizza's en een speciaal Bambini-menu met spaghetti. Bij Restaurant De Markt in Utrecht mogen kinderen alles wat er op het menu staat kiezen. Van antipasti tot zwarte linquini, overal kan een kleinere portie van worden besteld.

Politici op het menu

LEEUWARDEN - In Café Spinoza leren kids niet alleen wat uit eten gaan betekent, ze leren ook nog eens alles over politiek! Zo staan er een hele hoop bekende politici op het menu. Bestel bijvoorbeeld een Diederik Samsom (gebraden zwijnfilet op gestoofde rode kool, met Vlielander cranberry's) of een Sylvana Simons (roergebakken kipsaté met met rijst of frites). Van alles wat er op het menu staat kunnen kinderen halve porties bestellen.

Ook interessant

Foto 2. Een zomerse salade met granaatappel. Foto: Pexels.com.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 11:55:42 · Gepubliceerd: 10 januari 2017 - 1702