Dagje uit dit weekend!

Ga met 50% korting naar Space Expo - alleen in januari te bestellen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Wat is er te doen op 14 en 15 januari?

12 januari 2017 Toerisme Landelijk Sneeuw, ijzel en een harde wind. De winter laat van zich horen dit weekend! Maar wie wil, kan zich daar met gemak voor afsluiten dit weekend. Geniet van goede muziek tijdens Eurosonic Noorderslag of maak een tripje naar de Melkweg in Space Expo. En voor wie de winterblues te pakken heeft, is de Vakantiebeurs de remedie. Fijn weekend!

Weg met de winterblues op de Vakantiebeurs

UTRECHT - De ochtenden zijn kil en de avonden nog donker, maar op de Vakantiebeurs, van 11 tot en met 15 januari, ben je de winterblues snel vergeten. Hier reis je in één dag de hele wereld rond, onderweg proevend van de verschillende culturen en tongstrelende hapjes. Als je nog geen plannen had voor de zomervakantie, vind je ze hier in overvloed! Voor kinderen is er een speciale kidsroute en verschillende reisaanbieders zorgen met hun stand voor een echte beleving. Kruip dit jaar in escaperooms van Riksjatravel en maak kans op een gratis reis!

Met 50% korting naar Space Expo

NOORDWIJK - Een tripje naar de Melkweg: klinkt dat niet aantrekkelijk voor dit weekend? In januari koop je een ticket voor Space Expo met 50% korting! Tijdens dit spacy dagje uit reis je langs verre melkwegstelsels en leer je alles over planeten. En je kunt in de ruimtecapsule kijken waar André Kuipers na zijn ruimtevlucht weer veilig mee op aarde aankwam. Handig: de tickets zijn het hele jaar nog geldig! Dus bestel in januari en ga later een dagje uit.

Feesten op Eurosonic Noorderslag

GRONINGEN - Voor de meeste concerten zijn de kaarten inmiddels uitverkocht, maar er valt ook gratis genoeg te genieten tijdens Eurosonic Noorderslag, van 11 tot en met 14 januari. 3FM maakt iedere avond live radio op de Grote Markt en in Damsterdiep (in the Summerlabb venue) kun je live showcases meemaken met muzikanten zoals The Slow Show, Amber Arcades, The Staves en C. Duncan. Speciaal voor het festival opent de kleurrijke artiest Jett Rebel zijn eigen museum in de Der Aa-Kerk aan de Akerkhof. Zijn carrière startte eens tijdens Eurosonic Noorderslag en in het pop-upmuseum deelt het talent persoonlijke eigendommen, instrumenten, foto's en bekende kledingstukken.

Hossen in Amsterdamse hotels

AMSTERDAM - Luxe Amsterdamse hotels zetten de bloemetjes buiten tijdens de Hotelnacht Amsterdam op 14 en 15 januari. Een evenement waarbij de Amsterdammers - iedereen die in het 020-netnummer gebied woont - de kans krijgen om toeristje te spelen in eigen stad. Voor de nacht boeken gasten een voordelige kamer bij één van de deelnemende hotels, maar eerst is er de avond om een feestje te vieren. Het ene hotel heeft een ballenbak XXXL-formaat en de andere verzorgt een silent disco. Een hapje en een drankje tussendoor en voor je het weet valt de nacht en kan niemand meer de lokroep van dat kingsize bed weerstaan.

Dagje in het paradijs

OMMEN - In Ommen is de winter ver te zoeken. Hier neemt het Nationaal Tinnen Figuren Museum je mee naar oude beschavingen in de tentoonstelling Paradijzen van Weleer, die op 14 januari opent. Bewonder prachtige handgeschilderde kunstwerkjes van Inca's, indianen, Azteken en veel meer oude volken en stel jezelf de vraag: "Wat versta jij onder het paradijs? Is dat iets dat geweest is, of nog moet komen?" Voor kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten. Zo kunnen ze zich in een Romeins kostuum hijsen of van houten bordjes eten zoals de mensen in de middeleeuwen.

Foto 1. Maak alvast een zonnige vakantiefoto op de Vakantiebeurs in Utrecht. Foto: Vakantiebeurs
Foto 2. Jett Rebel. Foto: Linda Stulic via Eurosonic Noorderslag
Foto 3. Sierlijke vorstenoptocht. Foto: Nationaal Tinnen Figuren Museum

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-01-12 15:23:38 · Gepubliceerd: 2017-01-10 11:34:58 - 1431