De leukste theatershows voor de allerkleinsten

Meer kindertheater | Nieuws door Eline Verhoef

Op avontuur met Brandweerman Sam, Bumba en Peppa Pig

9 februari 2017 Landelijk Met een peuter naar het theater, is dat handig? Wel als het om een theatershow speciaal voor peuters gaat! De vaak één uur durende shows zijn precies lang genoeg voor je kleintje om er met opperste concentratie van te kunnen genieten. Lees onze leukste theatertips voor de allerkleinsten geschikt van twee tot zes jaar.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Woezel en Pip in Toverland. Foto: Van Hoorne Entertainment.
Foto 1. Woezel en Pip in Toverland. Foto: Van Hoorne Entertainment.

Red het circus met Brandweerman Sam

Brandweerman Sam op tv is leuk, maar hem levende lijve ontmoeten is natuurlijk nog veel leuker! De held geeft een spectaculaire show weg in het theater. Samen met zijn brandweerwagen Jupiter lost hij alle problemen in de buurt op. In de voorstelling 'Circus naar Piekepolder' is er een tijger ontsnapt uit het circus. Hoe gaat Brandweerman Sam dit nu weer oplossen? Muziek, dans en levensgrote figuren bezorgen de kleintjes een indrukwekkende voorstelling die ze zich nog lang zullen herinneren.

De familievoorstelling 'Circus naar Piekepolder' is geschikt vanaf twee jaar en tot en met 11 juni 2017 te bekijken. Bekijk een overzicht van alle speeldata van de Brandweerman Sam theatershows.

Spring in de modder met Peppa Pig

Trek je laarzen aan en trek erop uit met Peppa Pig. Dit schattige kleine varkentje doet op de tv menig kleuterhart sneller kloppen. Maar ze is nog veel leuker in 3D! Tijdens de theatershow 'De grote plons' springen Peppa en haar vriendjes in een grote modderplas en het publiek mag meedoen! Met op de achtergrond een kleurrijk vrolijk decor, vertellen de handpoppen het verhaal van Peppa op een hele originele manier. Leuk voor kinderen vanaf twee jaar.

Peppa in het theater zien kan nog tot en met 31 mei 2017. Bekijk een overzicht van alle speeldata van 'De grote plons!'.

Op avontuur met Woezel en Pip

Wollige lieve hondjes die je heel graag wilt knuffelen. Zo kun je Woezel en Pip het beste omschrijven. Het duo, zowel bekend uit boeken als van televisie, neemt je mee in hun avontuur 'Op zoek naar de Sloddervos'. Bekende figuren als de Wijze Varen en Tante Perenboom passeren de revue. Ontmoet ook het stoutste en leukste neefje Charlie. Een kleurrijke spannende show vol met leuke liedjes!

Let op: de laatste show van het seizoen vond plaats op 2 april 2017. Vanaf september 2017 kun je weer op avontuur met Woezel en Pip. Vanaf half mei 2017 zijn hiervoor kaarten te reserveren. Bekijk alle speeldata voor Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!.

Bumba in Dromenland

Het grappige Belgische clowntje Bumba komt met zijn circus naar Nederland! Samen met Bumbalu, Carla de kip, Tumbi de olifant en Baby mag je mee naar Dromenland! Het knuffeltje van Kleine Loes dat Bumba heet, komt tijdens de show tot leven. Ze maakt de grappigste situaties mee en belandt in een wereld waar letterlijk alles mogelijk is. De show is tot in de details gericht op de allerkleinsten, van licht tot geluidsniveau. Leuk voor kinderen vanaf één jaar!

De theatershow is nog tot en met 7 mei 2017 te zien in Nederland. Bekijk alle locaties van Bumba in Dromenland.

Meer tips voor peuters en kleuters

Brandweerman Sam steelt de show. Foto: Van Hoorne Entertainment.
Foto 2. Brandweerman Sam steelt de show. Foto: Van Hoorne Entertainment.
Peppa Pig met haar vader. Foto: Levin den Boer - Van Hoorne Entertainment.
Foto 3. Peppa Pig met haar vader. Foto: Levin den Boer - Van Hoorne Entertainment.
Brandweerman Sam redt het circus! Foto: Van Hoorne Entertainment.
Foto 4. Brandweerman Sam redt het circus! Foto: Van Hoorne Entertainment.
Peppa Pig en haar vriendjes. Foto: Levin den Boer - Van Hoorne Entertainment.
Peppa Pig en haar vriendjes. Foto: Levin den Boer - Van Hoorne Entertainment.
Woezel en Pip op onderzoek uit. Foto: Van Hoorne Entertainment.
Woezel en Pip op onderzoek uit. Foto: Van Hoorne Entertainment.
Bumba samen met Bumbalu in het theater. Foto: Studio 100
Bumba samen met Bumbalu in het theater. Foto: Studio 100
Laatst gewijzigd: 2017-04-04 16:40:54 · Gepubliceerd: 2017-01-19 15:26:01 - 2631