Van de Rotterdamse haven tot aan de Van Nellefabriek: overal is kunst

Vier dagen lang kunst en inspiratie bij Art Rotterdam

Bezoek Art Rotterdam Nieuws door
Foto 1. Duizenden vierkante meters aan inspiratie. Foto: Geert Broertjes, Art Rotterdam 2016

archief oud artikel 8 februari 2017 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Overal in Rotterdam zie je de wapperende vlaggen, pendelbussen en net wat meer kunstzinnige types dan normaal: vier dagen lang wordt de stad overspoeld met kunst tijdens de Art Rotterdam Week. Het epicentrum van deze kunstbeurs is ART Rotterdam in de Van Nellefabriek, waar je duizenden vierkante meters aan inspiratie opdoet. Of je nu overal diepe filosofieën achter zoekt of juist graag films wegkijkt, Art Rotterdam is voor iedereen interessant!

Van Tsjernobyl tot struisvogeleieren

Er lijkt geen einde aan te komen: de Van Nellefabriek verandert in een grote vloer vol kunstinspiratie. Samen met duizenden andere bezoekers bekijk je films, verwonder je je over foto's en loop je onder stellages door. Ga vooral ook in gesprek met de talenten, want niet ieder kunstwerk spreekt voor zich. Egg vs. Chair van Joncquil lijkt verdacht veel op een stoel met struisvogeleieren; en dat is het ook. Wat wil hij met dit kunstwerk zeggen? Loop langs het werk van Matthew Day Jackson, die zichzelf afbeeldt in een astronautenpak. Hiermee wil hij de eenzaamheid en isolatie van de mens aankaarten. Artiest Raúl Ortega maakte een film over de Oekraïense spookstad Pripyat, waar medewerkers van de kerncentrale in Tsjernobyl na de kernramp werden ondergebracht. Bekijk deze aangrijpende video The Zone op een van de twaalf enorme projectiewanden in een verder volledig duistere ruimte.

De Van Nellefabriek staat sinds 2014 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Benieuwd hoe de fabriek er vanbinnen uitziet? Neem een kijkje in de Van Nellefabriek!

Waar je moet zijn

De kunstbeurs in de Van Nellefabriek is onderverdeeld in verschillende thema's. De zeventig galerieën van in de Main Section brengen je weer helemaal op de hoogte van de laatste trends op het gebied van kunst. Beoordeel of millennials ook nog wat kunnen op kunstzinnig gebied in de New Art Section, waar 21 jonge talenten uit binnen- en buitenland hun werk tonen. Liefhebbers van films en series zijn het meest op hun plek in de afdeling Projections: in een duistere ruimte bekijk je twaalf video's op enorme projectiewanden. Intersections is de meest ruimtelijke afdeling van Art Rotterdam: hier loop je tussen grote installaties en performances door. In het oude distributiecentrum van de Van Nellefabriek vind je de tentoonstelling Prospects & Concepts. Bekijk hier het werk van meer dan 65 beeldende kunstenaars, van olieverfschilderijen tot poppentheater.

Heel Rotterdam exposeert

Art Rotterdam vindt plaats van 9 tot en met 12 februari 2017 en is een van de belangrijkste beurzen van de Art Rotterdam Week. Hiernaast passen vele musea en expositieruimtes in Rotterdam hun activiteiten aan op deze kunstzinnige week. Een volledig overzicht van de activiteiten van Art Rotterdam Week vind je op de website van Art Rotterdam Week.
Foto 2. Art Rotterdam is in de Van Nellefabriek. Foto: Geert Broertjes, Art Rotterdam 2016
Foto 3. Art Rotterdam is er voor iedereen. Foto: Geert Broertjes, Art Rotterdam 2016
Foto 4. Projections toont films op grote schermen. Foto: Geert Broertjes, Art Rotterdam 2016

Laatst gewijzigd: 2017-02-08 15:43:24 · Gepubliceerd: 8 februari 2017 - 1550