1

Geboortegolf in dierenland!

Ga op kraambezoek in de dierentuin

Meer dagjes uit in de dierentuin Nieuws door
Foto 1. Een kersvers babygirafje Foto: © Planckendael / Jonas Verhulst

archief oud artikel 12 februari 2017 Natuur Landelijk Baby's in dierenland komen in alle soorten en maten, van wollig en klein tot kaal, groot en dik. Ze zijn hoe dan ook allemaal even schattig, hebben een hoog aaigehalte en nog mooier is dat we met z'n allen massaal op kraambezoek mogen! Bewonder de baby van een trotse goudbuikmangabey, zwijmel weg bij de liefde tussen moeder- en babygiraffen en breng een bezoekje bij een wel heel bijzondere vijfling. Nieuwe geboortes in dierentuinen op een rij!

Geen één, twee, drie maar vijf jachtluipaardjes

HILVARENBEEK - Jachtluipaard Kate mag zich sinds 2 februari terecht de trotse moeder noemen van een vijfling! De welpjes zijn de komende periode nog erg kwetsbaar, maar vooralsnog ziet alles er goed uit. Ze drinken in ieder geval goed. De baby's van Kate zijn een zeldzaamheid, want in slechts vijftien procent van alle geboortes van jachtluipaarden in Europese dierentuinen komt een vijfling voor. Kleine schatjes worden snel groot, dus bekijk ze snel in Safaripark Beekse Bergen. Tip: neem je tijd in het grootste wild life park van Nederland en blijf een nachtje slapen in Vakantiepark Beekse Bergen.

Een zeldzaam baby-aapje

ARNHEM - Burgers' Zoo heeft er wel een hele bijzondere nieuwe bewoner bij: de goudbuikmangabey! De dierenverzorgers van het dierenpark ontdekten op 29 januari ineens een lief klein baby-aapje dat heerlijk dicht in de armpjes van z'n moeder zat. Het is voor het eerst dat er in het verblijf van deze Afrikaanse apensoort een baby geboren wordt. Daar komt nog bij dat de goudbuikmangabeys in heel weinig Europese dierentuinen te zien zijn. Kom het schatje dus snel bewonderen in Burger's Zoo.

Geen beschuit met muisjes maar een banaan

MECHELEN - In het Belgische dierenpark Plankendael is het de laatste paar weken goed raak. Het park verwelkomde op 19 en 31 januari een prachtige babygiraf. Moeders Megara en Barbie doen het prima en zorgen erg goed voor hun koters die bij de geboorte zo'n 1,75 meter lang zijn.

Naast de girafjes beviel Bonobo-aap Busira op 31 januari van haar vijftiende(!) kind. En dat is goed nieuws, aangezien de bonobo een bedreigde diersoort is. Busira vierde de geboorte niet met beschuit met muisjes maar met een extra, hoe kan het ook anders, banaan.

Babyneushoorntje

ROTTERDAM - In Diergaarde Blijdorp is op Valentijnsdag een Indische babyneushoorn geboren. Heel goed nieuws aangezien de Indische neushoorn een beschermde diersoort is! Moeder Namaste en haar kind maken het goed. De nieuwe spruit kon al binnen drie kwartier op zijn eigen benen staan. Kom het stel bewonderen in het dikhuidenverblijf Taman Indah van Diergaarde Blijdorp.

Babyolifantjes

AMERSFOORT - Je kunt ook op kraambezoek in Dierenpark Amersfoort. Olifant Indra is op 25 maart bevallen van een meisje: Yunha. Gelukkig maken moeder en kind het goed samen. En er komen nog meer baby's aan, want olifant Kina is ook in blijde verwachting! Zij is rond oktober uitgerekend. Een olifantenzwangerschap is niet niks, aangezien die 22 maanden duurt. Een lange adem is dus wel nodig. Tip: bestel je tickets voor DierenPark Amersfoort met € 2,- korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Twee pinguïnbaby's in Scheveningen

SCHEVENINGEN - Sea Life Scheveningen heeft er twee pinguïnbaby's bij! De schattige beestjes kropen op 22 februari uit hun ei en zijn van kuikens van Locke en Kiki. Breng een bezoek aan Sea Life Scheveningen om deze fluffy diertjes te bewonderen. Je vindt er ook exotische roggen, clownsvisjes, zeepaardjes, zeesterren en haaien!

Reuzenmiereneter geboren in Overloon

OVERLOON - Hoera! In ZooParc Overloon is voor het eerst een reuzenmiereneter geboren. Het mannetje is het eerste kind van zijn moeder Tousle. Haar bevalling verliep alles behalve soepel, maar gelukkig is ze inmiddels aangesterkt en drinkt haar zoontje goed. Bezoekers kunnen de 'baby' bezoeken in het binnenverblijf van de reuzenmiereneters in ZooParc Overloon. Leuk weetje: een reuzenmiereneter kan per minuut wel 150 keer zijn tong uitsteken om in korte tijd duizenden insecten te verorberen.

Ringstaartmaki geboren in Friesland

LEEUWARDEN - In AquaZoo Friesland is ook ringstaartmaki Ambony van haar eerste kind bevallen. Moeder en kind zijn zowel in het binnen- als in het buitenverblijf te bewonderen, dus een kraambezoek is mogelijk! Ambony is niet de enige aap die bevalt, want er zijn nog meer ringstaartmaki's in verwachting. De eerste paar weken zitten de aapjes stevig vastgeklampt aan de buik van hun moeder, maar daarna durven ze al snel de wereld om zich heen te verkennen en met de andere apen te spelen.

Te schattig: babykameel in Dierenrijk

NUENEN - Dierenrijk is een lief kameeltje rijker: vader Patriek en moeder Faya zijn trotse ouders geworden van een nieuw kamelenveulen. De kleine is de derde in de rij. Ze kan al op haar poten staan, en dat is voor kamelen erg belangrijk: dan kunnen ze zo snel mogelijk vluchten voor roofdieren. Gelukkig hoeft ze hier in Nuenen niet bang voor te zijn!

Foto 2. Vijf jachtluipaardwelpjes in Beekse Bergen. Foto: Mariska Vermij-van Dijk.
Foto 3. Een lief klein bonobo-aapje vastgeklampd aan z'n moeder. Foto: © Planckendael
Foto 4. Goudbuikmangabeys zijn een zeldzaamheid in Europese dierentuinen. Foto: Burgers' Zoo.
Foto 5. Moeder Indra met haar dochtertje en pasgeboren jong! Foto: DierenPark Amersfoort.
Foto 6. Moeder Namaste met haar pasgeboren kind. Foto: Diergaarde Blijdorp - Rob Doolaard.
Foto 7. Moeder Faya met haar pasgeboren babykameeltje. Foto: Dierenrijk.
Foto 8. Voor het eerst is er een reuzenmiereneter geboren in ZooParc Overloon. Foto: ZooParc Overloon.
Foto 9. In AquaZoo Friesland is ringstaartmaki Ambony bevallen van haar eerste jong! Foto: AquaZoo Friesland.

Laatst gewijzigd: 2018-06-11 17:12:48 · Gepubliceerd: 12 februari 2017 - 4046