1

Tips voor een gezellig dagje uit dit weekend!

Wat is er te doen op 11 en 12 maart?

Wat is er allemaal te doen? Redactioneel door
Foto 1. Proef en leer hoe je lekkerste koffie maakt. Foto: Amsterdam Coffee Festival.

archief oud artikel 9 maart 2017 Landelijk Houd je wel van een lekker bakkie pleur en heb je je altijd al afgevraagd hoe barista's die mooie figuurtjes maken op caffè lattes? Tijdens het Amsterdam Coffee Festival draait het allemaal om lekkere koffie, goede chocolade en gezond streetfood! Fantasyliefhebbers leven zich dit weekend uit in hun meest creatieve outfits op de Gothic & Fantasy Beurs en in het Strips! Museum opent de grootste tentoonstelling ooit over Tom Poes en Ollie B. Bommel! Bekijk onze tips voor dit weekend.

Een festival voor koffielovers

AMSTERDAM - Je weekend beginnen met een heerlijk bakje koffie? Kom dan naar The Amsterdam Coffee Festival in de Westergasfabriek in Amsterdam! Van 10 tot en met 12 maart transformeert deze plek zich tot één grote luxe koffietent, met gezellige muziek, demonstraties, wedstrijden tussen koffiebarista's en natuurlijk héééél veel koffie en lekker eten. En heb je wel eens van latte-art gehoord? Tijdens een 35 minuten durende workshop leer je het van de besten en maak je de mooiste kunstwerken op je latte. Zo mooi dat je het bijna zonde vindt om hem erna op te drinken.

Leer de maker van nijntje kennen

UTRECHT - Onlangs stierf Dick Bruna, de maker van onze geliefde nijntje. Om hem te eren, zijn sinds deze week maar liefst tweeduizend van zijn boekomslagen te bewonderen in de reizende tentoonstelling 2000xDick Bruna. De tentoonstelling is vijf weken lang te zien in het Huis voor de provincie Utrecht. Nu denk je misschien: '2000 nijntje-boeken?' maar het tegendeel is waar. Dick Bruna maakte namelijk ook heel veel ander werk naast nijntje. Om dat te benadrukken is er in deze tentoonstelling geen nijntjeboek te bekennen, maar maak je kennis met bijvoorbeeld zijn boekomslagen van de Zwarte Beertjes pockets zoals Maigret, Havank en De Saint.

Tip: combineer een bezoek aan de tentoonstelling, met een bezoek aan het Nijntjemuseum dat ook in Utrecht te vinden is! Vanaf 12 april tot en met 11 mei is 2000xDick Bruna ook te zien in het Atrium Den Haag.

Verdiep je in het leven van Griekse goden

LEIDEN - Van Griekse goden als Zeus, Hera en Poseidon tot het leven van de Romeinen. In het Rijksmuseum van Oudheden vieren ze de Week van de Klassieken. Aankomend weekend maak je tijdens een snelle rondleiding kennis met duizenden goden en hoe zij een grote rol speelden in het dagelijks leven van mensen in de oudheid. Kinderen gaan op avontuur in het Verteltheater met spannende verhalen over goden en helden. Doordat je omringd wordt door echte voorwerpen uit de oudheid komen ze helemaal tot leven! De Week van de Klassieken duurt tot en met 19 maart.

Dansen in Victoriaanse kleding

RIJSWIJK - Trek je mooiste kostuum aan en verplaats je naar een prachtige fantasiewereld. Om je heen lopen gothics en middeleeuwse karakters en er zijn heel veel muziekoptredens van Ierse folkbandjes en gothicmuziek. Tijdens de Gothic & Fantasy Beurs op 11 en 12 maart kunnen fantasyliefhebbers zich in Rijswijk helemaal uitleven. Zoek je Victoriaanse kleding, gekke lenzen of wil je een tatoeage laten zetten? Bij de ruim 120 standhouders vind je genoeg om je collectie verkleedspullen weer aan te vullen. En wie weet ben jij wel de winnaar van het mooiste kostuum die zondag tijdens de kostuumparade verkozen wordt!

Tom Poes in de schijnwerpers

ROTTERDAM - Tom Poes en de legendarische heer Bommel krijgen op 11 maart hun eigen tentoonstelling in het Strips! Museum in Rotterdam. Het is namelijk alweer 75 jaar geleden dat Marten Toonder het eerste verhaal over Tom Poes publiceerde. Mocht je de karakters niet kennen: Tom Poes is een kleine witte kat en de heer Bommel, ook bekend als Ollie B. Bommel, is een rijke beer die vaak een pijp rookt. De stripfiguren maakten ook hun debuut in de lange animatiefilm 'Als je begrijpt wat ik bedoel'. In de overzichtstentoonstelling zie je onder andere nooit eerder vertoond origineel materiaal, plaatjes van de nooit afgemaakte eerste speelfilm en beelden van de razend populaire tekenfilm over het stel. Kinderen mogen hun eigen Tom Poes kijkdoosplaat maken. De tentoonstelling Tom Poes en Heer Bommel 75 jaar literaire lotgevallen is van 11 maart tot en met 28 mei in Strips! te bewonderen.

Andere tips dit weekend

Foto 2. Trek je mooiste kostuum aan tijdens de Gothic & Fantasy Beurs in Rijswijk. Foto: De Broodfabriek.
Foto 3. Kunst en koffie, de perfectie comi. Foto: Amsterdam Coffee Festival.

Laatst gewijzigd: 2017-03-09 15:09:09 · Gepubliceerd: 9 maart 2017 - 1325