1

Nu in het Tassenmuseum: alles over de man en zijn tas

It's a man's world in Tassenmuseum Hendrikje

It's a Men's World Nieuws door
Foto 1. De mannen en hun tas nemen Tassenmuseum Hendrikje over. Foto: © Tassenmuseum Hendrikje

archief oud artikel 11 maart 2017 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland De tas echt een vrouwending? Heus niet! De laatste jaren zijn tassen ook in de mannenwereld niet meer weg te denken. Van leren aktetassen tot fancy rugzakken en van designerkoffers tot schmutzige heuptasjes: ook mannen worden blij van tassen. In Tassenmuseum Hendrikje ontdek je welke rol de tas altijd al heeft gespeeld in het leven van de man. It's a Men's World zal je verbazen.

Wie de tas past...

Naar je werk, tijdens een avondje uit, op de camping: wanneer neem je een tas mee als man? En wordt het een koffer, een aktetas of een Louis Vuittonnetje? Sinds wanneer bestaat de mannentas eigenlijk? In It's a Men's World worden al deze levensvragen beantwoord. Struin langs de oneindige collectie mannentassen en ontdek items waarvan je niet wist dat ze bestonden. Een tabaksdoos-tabakszak, een speelbeurs, een dokterstas: van alles komt voorbij. Maak kennis met de zeventiende-eeuwse metroman aan de hand van zijn fluwelen buideltasje en ontdek in welke megakast de negentiende-eeuwse man z'n kleding vervoerde.

Modieus of makkelijk?

Tassenmuseum Hendrikje zorgt gelukkig voor orde in de tassenchaos. De expo is onderverdeeld in verschillende thema's: de dandy en zijn tas, Amsterdamse mannen van nu en hun tas, belangrijke ontwerpers, bekende mannen met hun tas en mannelijke accessoires. Dit alles met de onderliggende vraag: Fashion or Function? Ontdek wanneer welke tassen handig zijn en wanneer je 'm misschien maar beter thuis kunt laten. Sowieso doe je heel wat mode-inspiratie op van toen en nu.

Uitjes voor modeliefhebbers

  • Hop na je bezoekje aan Tassenmuseum Hendrikje meteen door naar de winkels! Lees onze tips voor een dagje Amsterdam.
  • Niets is fijner dan leuke items scoren voor een nâg leuker prijsje. Ga op zoek naar de volgende mannentas op de Vrije Markt Brunssum! Shopdag geslaagd? Dan hebben jullie een lekkere Limburgse vlaai verdiend.
  • De leukste winkelstraat van 2017 is in Groningen te vinden. Snel een dagje naar het Noorden plannen dus! Lees van tevoren onze tips voor een dagje Groningen.
  • Is je kleedgeld op? Op zoveel dingen kun je makkelijk besparen. Zoals dagjes weg! Bestel de DagjeWeg.NL Tickets Cadeaukaart en ga er lekker voordelig op uit. Met het bedrag dat je overhoudt, heb je die nieuwe tas zo bij elkaar gespaard.
Foto 2. Van fluwelen buideltjes tot hele kasten. Foto: © Tassenmuseum Hendrikje
Foto 3. Historische reiskoffer en Louis Vuitton-designertas. Foto: © Tassenmuseum Hendrikje

Laatst gewijzigd: 2019-06-05 10:15:47 · Gepubliceerd: 2017-03-10 13:57:21 - 1322