Heb jij het in je om een ontdekkingsreiziger te zijn?

Expeditie Knappe Koppen | Nieuws door

Vind je innerlijke ontdekkingsreiziger in Maritiem Museum Rotterdam

31 maart 2017 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Wat heeft astronaut André Kuipers gemeen met de ontdekkingsreizigers van de VOC? Best veel, zo blijkt in de tentoonstelling Expeditie Knappe Koppen in Maritiem Museum Rotterdam. Op 29 maart 2017 opende Kuipers de tentoonstelling, omringd door enthousiaste avonturiers in spe. In de expo gaan kinderen zelf op avontuur en onderzoeken ze of zij het in zich hebben om een VOC-held te zijn.

Foto 1. Welke eigenschappen moet je hebben om een avonturier te zijn? Ontdek het in Expeditie Knappe Koppen. Foto: Maritiem Museum Rotterdam, Marco de Swart.

Duik in ons VOC-verleden

In de familietentoonstelling Expeditie Knappe Koppen duik je in ons VOC-verleden. Met gevaar voor eigen leven reisden wetenschappers vroeger de hele wereld over. Aan boord van VOC-schepen gingen ze als echte avonturiers op onderzoek uit. In de expo leer je wie ze waren, welke gevaren ze trotseerden en hoe hun heldendaden nog steeds invloed hebben op ons leven nu. Helden die hun leven riskeren om meer over de wereld te weten te komen: daar kan André Kuipers over meepraten. Hij had zelf ook wel ontdekkingsreiziger willen zijn in de VOC-tijd, al geeft hij toe dat hij dan wel een stuk langer onderweg zou zijn tijdens zijn avonturen. Kuipers speelt een grote rol in de tentoonstelling; als moderne ontdekkingsreiziger neemt hij de kinderen mee door de expeditie.

Ben jij een knappe kop?

Kinderen kunnen ook zelf op pad in Expeditie Knappe Koppen. Met het Knappe Koppen Spel maken ze een ontdekkingsreis door de tentoonstelling. Aan het begin krijgen ze een expeditiekaart met daarop de vraag: wat heeft André Kuipers nog niet ontdekt? Er is maar één manier om daar achter te komen. Verspreid door de tentoonstelling zijn er vijf spannende spelen die kinderen kunnen spelen. Bij elk spel krijgen ze als beloning een letter. De vijf letters samen vormen het antwoord op de vraag. Een echte ontdekkingsreis voor avonturiers in spe dus. In de schoolvakanties zijn er aanvullende workshops voor kinderen.

Met korting naar Maritiem Museum Rotterdam

Tip: ga met korting naar Maritiem Museum Rotterdam. Via DagjeWeg.NL Tickets krijg je 20% korting in de giftshop en de parkeergarage.
Foto 2. André Kuipers opende de tentoonstelling op 29 maart 2017. Foto: Maritiem Museum Rotterdam, Marco de Swart.
Foto 3. Duik in ons VOC-verleden. Foto: Maritiem Museum Rotterdam, Marco de Swart.
Foto 4. Ontdek wat de helden van de VOC met André Kuipers gemeen hebben. Foto: Maritiem Museum Rotterdam, Marco de Swart.
Laatst gewijzigd: 2018-10-09 11:52:28 · Gepubliceerd: 2017-03-31 14:28:24 - 2860