De leukste markten en braderieën dit voorjaar

Markten en braderieën | Redactioneel door Eline Visscher

Snuffel tussen stofjes, bewonder boten en kies de mooiste alpaca

6 april 2017 Toerisme Landelijk Met een ijsje in je hand struinen langs tientallen kraampjes, mooie vondsten opdoen en genieten van miniconcertjes op straat: het seizoen van de markten en braderieën is weer begonnen! Bijna elke zaterdag is er wel iets te beleven. Wij zetten wat leuke tips op een rij.

Veel van de markten in dit artikel zijn al geweest. Bekijk de leukste uitjes voor in de zomervakantie.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Zit er iets tussen? Foto: NBTC Marketing
Foto 1. Zit er iets tussen? Foto: NBTC Marketing

Sleepbootdagen

ELBURG - Vanuit de verte zie je de wapperende vlaggen aan de mast: het pittoreske vissersplaatsje Elburg verandert in een groot festival tijdens de Sleepbootdagen op 28 en 29 april. In de haven bewonder je prachtige boten die je vanbinnen kunt bekijken. Circusartiesten en gezellige mannenkoren vrolijken de boel nog eens extra op.

Stoffen overal

KERKRADE - Of je nu zelf je kleding naait voor je kinderen, toe bent aan een nieuw tafelzeiltje of fervent quilter bent: op het Stoffen Spektakel op 1 mei slaag je ongetwijfeld. Ook volg je naaimachinedemonstraties (leuk woord voor galgje) en leer je hoe je op de beste manier van die hippe badges op je kleding naait.

Zomers shoppen

DOMBURG - De zomer is in aantocht, dus we gaan weer op jacht naar strandlakens, zwemkleding en zonnebrillen! En waar kun je dat nu beter doen dan in een zonnig kustplaatsje als Domburg? Op de zomermarkt in Domburg scoor je vanaf 15 mei iedere maandag de leukste hebbedingetjes, etenswaren en meer. Ook typisch Zeeuwse producten als babbelaars zijn hier te koop!

Vier de lente met een Limburgse vlaai

GELEEN - Het is een van de leukste fairs uit de regio: de Sint Jans Lente Fair. Op 28 mei dwaal je tussen talloze stands met brocante, huis- tuin- en keukendecoratie, kleding en nog veel meer. Geniet ook van lekker eten (Limburgse vlaaien!) en livemuziek. Pas op voor rondvliegende roofvogels: gedurende de dag worden er roofvogelshows gehouden.

  • Bekijk nog meer leuke braderieën en markten!
  • Tussen de antieke lepeltjes en porseleinen beeldjes vind je vast nog iets moois: bezoek een rommelmarkt bij jou in de buurt.
  • Al je zorgen raken meteen op de achtergrond als je een lief lammetje aait. Kom diertjes knuffelen op de Lammetjesdagen.
Er is van alles te zien op de markt! Foto: NBTC Marketing
Foto 2. Er is van alles te zien op de markt! Foto: NBTC Marketing
Laatst gewijzigd: 2017-08-15 08:39:51 · Gepubliceerd: 2017-04-04 14:30:43 - 7983