5 tips voor een dagje uit dit weekend

Doe inspiratie op voor een dagje uit | Redactioneel door Coby Boschma

Wat is er te doen op 22 en 23 april?

20 april 2017 Toerisme Landelijk Doe mee aan de grootste apenkooi van Nederland, duik in de geschiedenis in Drenthe of proost samen op het weekend in Groningen. Bekijk onze top 5 tips voor dit weekend. Fijn weekend! Heb je al meivakantie? Check wat er te doen is in de meivakantie.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Doe dit weekend mee aan de Red Cross Quest! Foto: Red Cross Quest, Alkmaar Sport.
Foto 1. Doe dit weekend mee aan de Red Cross Quest! Foto: Red Cross Quest, Alkmaar Sport.

Doe mee aan de Red Cross Quest

ALKMAAR - Doe dit weekend mee aan de Red Cross Quest op zaterdag 22 april vanaf 10:00 uur. Dit is een gratis speurtocht voor kids van zeven tot twaalf jaar, in samenwerking met het Rode Kruis. Tijdens de tocht volgen ze een parcours en beantwoorden ze vragen over wat je moet doen in noodsituaties. De speurtocht duurt een uur, maar er is de hele dag van alles te doen. Leer bijvoorbeeld meer over EHBO, trotseer de stormbaan, speel archery tag en bekijk demonstraties van de brandweer. Er is ook een kofferbakmarkt! Tip: meld je vooraf aan bij Red Cross Quest.

Proef biertjes in Groningen

GRONINGEN - Proost! Vanaf woensdag 19 tot en met zaterdag 22 april is het Bierfestival Groningen 2017 in de Martinikerk. Bekijk en proef meer dan honderd verschillende tapbieren en ontdek welk biertje het best bij jou past. Behalve heel veel soorten bier zijn er natuurlijk ook borrelhapjes op het festival. Verschillende restaurants grijpen de kans om je te overtuigen dat hun eten het lekkerst is bij jouw biertje. En dat betekent dus een hoop proeven!

Leer alles over treinen in het Techlab

UTRECHT - Op woensdag 19 april opende het Techlab in Het Spoorwegmuseum. Dit is een interactieve techniekruimte waar je alles leert over de techniek achter de trein. Hoe werkt een stoomtrein? Wat doet een bovenleiding eigenlijk en hoe komt het dat treinen niet ontsporen? Aan de hand van proefjes in een praktijklokaal ontdek je nu zelf hoe alles werkt. Weet je de volgende keer precies wat er aan de hand is bij een wisselstoring of een defect...

Archeologische tentoonstelling in Assen

ASSEN - Een klein nomadenvolk groeide uit tot een supermacht in Azië. In de tentoonstelling The Great Liao in het Drents Museum ontdek je het verhaal van de machtige Liao-dynastie van het jaar 907 tot 1125. Hun rijk was gigantisch en strekte zich over meer dan vierduizend (!) kilometer uit. In het museum bekijk je archeologische vondsten en duik je in de Liao cultuur. Speciaal: het is het voor het eerst dat de Liao-schatten in Nederland te zien zijn. Topstuk is het graf van de prinses van Chen, ontdekt in 1986. De prinses overleed in 1018, toen ze zeventien was. Ze droeg in haar graf een gouden dodenmasker en zilveren laarzen, die nog helemaal intact zijn. De tentoonstelling opent op zondag 23 april.

Grootste apenkooi van Nederland

ARNHEM - Leef je uit in Burgers' Zoo in de grootste apenkooi van Nederland. Vanaf zaterdag 22 april opent het dierenpark een apenkooi die tot en met 2 juli blijft staan. Lekker gezond in beweging, maar je leert ook nog eens een hoop over verschillende dieren. Test of jij zo behendig bent als een aap, zo sterk als een beer, zo snel als een cheeta en zo gebalanceerd als een vlinder! De apenkooi is voor kinderen én volwassenen.

Dit vind je misschien ook interessant:
De grootste apenkooi van Nederland staat vanaf zaterdag 22 april in Burgers' Zoo. Foto: Koninklijke Burgers' Zoo, Theo Kruse.
Foto 2. De grootste apenkooi van Nederland staat vanaf zaterdag 22 april in Burgers' Zoo. Foto: Koninklijke Burgers' Zoo, Theo Kruse.
De apenkooi is leuk voor kinderen en volwassenen en blijft tot en met 2 juli 2017 staan. Foto: Koninklijke Burgers' Zoo, Theo Kruse.
Foto 3. De apenkooi is leuk voor kinderen en volwassenen en blijft tot en met 2 juli 2017 staan. Foto: Koninklijke Burgers' Zoo, Theo Kruse.
Laatst gewijzigd: 2017-04-21 11:25:58 · Gepubliceerd: 2017-04-19 11:33:57 - 892