5 tips om te duiken in Nederland

Zwem met haaien of neem een duik in De Kempervennen

Duiken Nieuws door
Foto 1. Zwem tussen de haaien in een speciale duikkooi. Foto: Neeltje Jans.

16 mei 2017 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Sport Landelijk Als je aan duiken denkt, is Nederland waarschijnlijk niet de eerste bestemming die in je opkomt. Toch biedt ons land verschillende locaties met een fascinerende onderwaterwereld. Zo kom je tijdens een duik in De Kempervennen oog in oog te staan met de grootste meerval van Nederland en ervaar je bij Neeltje Jans hoe het is om met haaien te zwemmen! Wij geven duiktips in Nederland.

Duiken in Zeeland

RENESSE - Ga op duiksafari in de Oosterschelde in Zeeland! Bij duikcentrum De Witte Boulevard in Renesse maak je een avontuurlijke duik in het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van Europa. Maar voordat het zover is leert De Witte Boulevard je eerst de basisvaardigheden in een zwembad. Tip: blijf een nachtje slapen en boek een hotel in Renesse.

Duiken met een beperking

AMSTERDAM - Vrij, gewichtloos en alsof je in een andere wereld bent. Zo voelt het om te duiken! Bij duikcentrum International Association for Handicapped Divers krijgt iedereen met een beperking de kans om te leren duiken onder begeleiding van professionele en goedgetrainde instructeurs. De trainingstijden zijn iedere woensdag van 15:00 uur tot 21:00 uur. Meedoen kan vanaf acht jaar.

Duiken in de Vinkeveense plassen

VINKEVEEN - Maak kennis met de onderwaterwereld van de Vinkeveense Plassen bij de Scuba Academie in Vinkeveen. Door het heldere water en prachtige onderwaterlandschap en de intrigerende scheepswrakken is dit dé locatie voor zowel beginnende als vergevorderde duikers. Tip: combineer je duik bij Scuba Academie met een lunch of barbecue op het gezellig terras aan het water van de duikschool. Overnachten kan natuurlijk ook! Boek een nachtje in een hotel in Vinkeveen.

Duiken met haaien

VROUWENPOLDER - Voor de echte durfals: duiken tussen de haaien! Bij Delta Park Neeltje Jans kom jij in je een wetsuit met duikbril en snorkel oog in oog te staan met verschillende soorten haaien. En je mag ze ook voeren, uiteraard met een speciale voertang want je moet er niet aan denken dat deze beesten uit je handen eten. Uiteraard ben je in dit avontuur niet alleen en krijg je begeleiding van een professionele dierenverzorger. Bij Neeltje Jans leer je ook alles over de geschiedenis van de Deltawerken en de kracht van wind en water. Geniet van een spetterende zeehondenshow en bewonder wit- en zwartpunthaaien en pijlstaartroggen. Neem de tijd om Zeeland te verkennen en slaap een nachtje in een hotel in Vrouwenpolder.

Duiken bij de Kempervennen

WESTERHOVEN - Ontmoet reuzenmeerval Big Mama in het meer van De Kempervennen op het terrein van Center Parcs. Met haar 2.40 meter is ze de grootste meerval van Nederland. Neem een duik onder begeleiding van een duikinstructeur en geniet van al het moois onder water. Doordat het water erg zuiver is, valt er veel te zien. Wil je vrij duiken? Dat kan ook, maar dan moet je wel even van tevoren reserveren. Ga voor een weekendje Center Parcs.

Nog meer duiktips

Foto 2. Maak kennis met de grootste meerval van Nederland in De Kempervennen. Foto: Ton Hurks Fotografie.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 13:37:28 · Gepubliceerd: 16 mei 2017 - 2312

Dit past bij '5 tips om te duiken in Nederland'