Welke escaperoom is het leukst?

Tips voor unieke escaperooms in Nederland

Meer escaperooms Nieuws door
Foto 1. Bij Room Experience is een speciale escaperoom voor kinderen! Foto: Room Experience Geldrop.

archief oud artikel 5 juni 2017 Toerisme Landelijk Het aantal escaperooms in Nederland neemt snel toe. Een escaperoom voor kinderen, een escaperoom in het donker, ontsnappen uit een kasteel of opdrachten doen in het pikkedonker, you name it en het is er! Superleuk voor een bedrijfsuitje, verjaardagsfeestje of als uitje met vriendinnen, maar waar begin je nou met zoeken en waar vind je de beste escaperooms? Om je een handje op weg te helpen geven wij een aantal tips voor de leukste escaperooms in Nederland.

Escaperoom voor iedereen

GELDROP - In de Funny Escape Room van Roomexperience Geldrop is een speciale escaperoom voor kinderen geschikt vanaf ongeveer acht jaar tot en met veertien jaar. En, wat deze kamer extra uniek maakt is dat hij ook geschikt is voor mensen met een verstandelijke beperking en dat hij rolstoeltoegankelijk is. Tijdens je spel in de Funny Escape Room draait het allemaal om Elise, de dochter van graaf van Epscheuten die een hekel aan school heeft. Maar spelletjes doen en puzzelen kan ze als de beste. Aan jou de uitdaging om de code te vinden die je uit deze kleurrijke en gezellige speelkamer bevrijdt, of misschien blijf je er liever zitten?!

Escaperoom in een kasteel

POEDEROIJEN - Ontsnap à la Hugo de Groot uit een escaperoom in een kasteel! Slot Loevestein opent namelijk dit najaar een escaperoom die voor volwassen én kinderen geschikt is. Wat kunnen we van deze escaperoom verwachten? Dat je ervaart hoe het is om vanwege je mening, net als de belangrijke geschiedenisfiguur Hugo de Groot, opgesloten te zijn. Samen met je teamgenoten ga je de uitdaging aan om puzzels, raadsels en geheimen binnen de tijd op te lossen en zo uit je cel te ontsnappen.

Escaperoom en virtual reality in één

UTRECHT - Een escaperoom op zichzelf is al cool, maar een escaperoom met virtual reality is nog net een tikkeltje cooler! In Utrecht vind je de VR Escape Room Time: een escaperoom en virtual experience beleving in één. Hoe het werkt? Je stapt met een VR-bril op je hoofd een wereld binnen waarin schokkende ontdekkingen over de toekomst zijn gedaan. Aan jou en je teamgenoten de taak om binnen de tijd de wereld te redden. Door de virtual reality is het alsof je in een spannende film bent beland en zijn fictie en de werkelijkheid moeilijk van elkaar te onderscheiden. De ultieme beleving boordevol spannende virtual reality puzzels.

Escaperooms met korting

Foto 2. De ultieme beleving in Utrecht: een escaperoom met virtual reality. Foto: VR Escape Room Time.
Foto 3. Het historische Slot Loevestein heeft ook een spannende escaperoom. Foto: Slot Loevestein.

Laatst gewijzigd: 2020-03-03 10:35:46 · Gepubliceerd: 2017-06-01 08:51:58 - 3028

Activiteiten Slot Loevestein

Nu te bezoeken

Tijdelijke tentoonstelling ‘Tegenpolen


“Ben je voor of tegen?” In een wereld vol conflicten horen we deze vraag steeds vaker. En is ons standpunt niet een van de velen? In de nieuwe tentoonstelling “Tegenpolen” op Slot Loevestein zie...

Vanaf morgen te bezoeken

Verhalen komen tot leven...Bunkertocht


Tijdens de Bunkertocht van circa n uur vertelt onze gids hoe 250 Duitse militairen tijdens de oorlog op deze plek hebben gewerkt en geleefd.

Lezing | Wartime Actionstations: UK Airfields


Lezing | Wartime Actionstations: UK Airfields

Rondleiding Verborgen Vesting


10 maart: Een uniek kijkje in de Oude Vesting van Bergen op Zoom.

Paasweekend op Slot Loevestein


Paasweekend op Slot Loevestein Hugo de Groot werd geboren op 10 april 1583, 1e Paasdag. En Slot Loevestein viert dat graag met alle Hugo’s. Heet jij Hugo? Dan krijg je op 1e en 2e Paasdag een...

Vanaf volgende week te bezoeken

Speuren naar paaseieren


Op Tweede Paasdag, maandag 1 april kunnen kinderen komen zoeken naar paaseieren tussen het militair erfgoed.

Stadswandeling | Ontdek de stad met een gids


Stadswandeling | Ontdek de stad met een gids

Binnen enkele weken te bezoeken

Weekend van verdedigingserfgoed Slot Loevestein


Eeuwenlang zorgden forten, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Dit weekend 20 en 21 april openen erfgoedlocaties hun deuren, waaronder Slot Loevestein. Museumgidsen vertellen...